Saksassa uusi määräys: Baijerin osavaltion rakennuksiin tulee kesällä risti

Saksassa Baijerin osavaltion hallinnoimissa rakennuksissa on sijaittava kesäkuusta lähtien risti. Asiasta kertovat muun muassa Yle, joka siteeraa Baijerin yleisradioyhtiötä, ja brittilehti The Guardian, joka siteeraa uutistoimisto AFP:tä.

Osavaltiohallitus päätti tämän viikon tiistaina muuttaa julkisia virastoja ja laitoksia koskevia määräyksiä. Osavaltion pääministerin, Baijerin kristillissosiaalisen unionin (CSU) jäsenen Markus Söderin mukaan risti on perustavanlaatuinen baijerilaisen identiteetin ja elämäntavan symboli. Liki 13 miljoonasta baijerilaisesta puolet on katolilaisia. Saksan evankeliseen kirkkoon (EKD) kuuluu alle viidennes osavaltion väestöstä.

Ristejä ei kuitenkaan olisi pakko ripustaa yksittäisiin työ- tai luokkahuoneisiin. Osavaltiohallitus kertoi suosittelevansa ristejä myös paikallisviranomaisille.

Kriitikot arvelevat päätöksen liittyvän lokakuussa Baijerissa järjestettäviin osavaltiovaaleihin. Heidän mukaansa CSU yrittää päätöksillään kosiskella äänestäjiä kristilliskonservatiivien joukosta.

Saksan muslimien keskusneuvoston puheenjohtaja Aiman Mazyek sanoi AFP:n mukaan, että muslimeilla ei ole ongelmaa ristin kanssa.

Muslimeja ei haittaa se, että yhteiskunnassa arvostetaan uskontoa, mutta ”osavaltion neutraaliutta pitäisi aina kunnioittaa”, hän sanoi.

Kuva: Olli Seppälä

Edellinen artikkeliKirkkohallitus jakoi kuusi miljoonaa euroa rakennusavustuksia – suurin potti Mikkelin hiippakuntaan
Seuraava artikkeliKirkkojen maailmanneuvosto tervehtii Buddhan syntymäpäivään valmistautuvia buddhalaisia – kyseessä vanha perinne

Ei näytettäviä viestejä