Saako leipuri kieltäytyä kakkutilauksesta, jos omatunto estää?

Coloradon osavaltion viranomaiset linjaavat, että leipomoilla oli oikeus kieltäytyä toteuttamasta paikallisen miehen tilaamia kakkuja, joissa homoseksuaalisuutta kutsuttiin synniksi. Paikallinen mies syytti leipomoita syrjinnästä sen jälkeen, kun ne olivat kieltäytyneet toteuttamasta miehen tilauksia, kertoo Christian Headlines.

Kriitikoiden mukaan ratkaisu on ristiriidassa Coloradon viranomaisten vuonna 2014 antaman päätöksen kanssa. Silloin viranomaiset linjasivat, että kristitty leipuri ei voi kieltäytyä tekemästä kakkua samaa sukupuolta olevan parin hääjuhlaan.

Tapahtumat saivat alkunsa viime keväänä, kun Bill Jack lähestyi kolmea Denverin alueen leipomoa ja yritti tilata kahta avonaisen Raamatun muotoista kakkua. Jack olisi halunnut molempiin kakkuihin tekstin ”Jumala vihaa syntiä – Psalmi 45:7”. Toiseen kakkuun olisi lisäksi tullut ”Homoseksuaalisuus on inhottava synti – 3. Mooseksen kirja 18:22” ja toiseen kakkuun ”Jumala rakastaa syntisiä” sekä ”Kun olimme vielä syntisiä, Kristus kuoli puolestamme – Room. 5:8”.

Kakki kolme leipomoa kieltäytyivät tilauksesta, jolloin Jack syytti niitä syrjinnästä. Coloradon Civil Rights Division linjasi kuitenkin, että leipomoilla oli oikeus kieltäytyä Jackin tilauksista eikä kieltäytymällä syrjitty hänen kristillistä uskoaan. Päätöksen mukaan tilaus sisälsi halventavaa tekstiä ja kuvastoa.

Bill Jack on kertonut, että toiminnan tarkoituksena oli tuoda esiin Coloradon syrjinnän vastaisen lainsäädännön epäoikeudenmukaisuutta. Jackin mukaan lakia käytetään vain kristittyjä yrittäjiä vastaan.

Christian Headlines

Lue myös:

Tuomio tuli – floristi kielsi homoparilta hääkukat

”Uskonnonvapauden palautus” -laki jakaa kansaa Yhdysvalloissa

Edellinen artikkeliGrahamin patsas halutaan Capitol-kukkulalle
Seuraava artikkeliKirkko tavoittelee liittyneiden määrän kasvua vuonna 2016

Ei näytettäviä viestejä