Ruotsin kirkon arkkipiispa vetäytyi tauolle Twitteristä vihapuheen takia

Arkkipiispa Antje Jackelén. Kuva: Ruotsin kirkko / Magnus Aronson

Ruotsin kirkon arkkipiispa Antje Jackelén kertoo vetäytyvänsä tauolle pikaviestipalvelu Twitteristä päivityksiinsä liitetyn vihapuheen takia. Jackelén ilmoitti asiasta eilen maanantaina, toisena pääsiäispäivänä.

Jackelénin mukaan hänen tviittinsä sotketaan uhan ja vihan levittämiseen sekä valheisiin, jotka koskevat uskoa, Ruotsin kirkkoa ja yhteiskuntaa.

"Te, jotka toimitte näin, voitte hetken ajan tuntea itsenne voittajaksi. Mutta todellinen voittajan puoli on aina totuuden ja rakkauden puoli. Vaihtakaa sille puolelle!", Jackelén kirjoitti Twitter-tilillään.

Hän ei kertonut, kuinka kauan aikoo pysyä poissa palvelusta.

Antje Jackelén aloitti Ruotsin kirkon arkkipiispana vuonna 2014. Sitä ennen hän toimi seitsemän vuotta piispana Lundin hiippakunnassa.

Jackelén tunnetaan aktiivisena sosiaalisen median käyttäjänä, jolla on Twitterissä runsaat 21 600 seuraajaa. Hän on kommentoinut kohtaamaansa verkkovihaa jo arkkipiispaksi valintansa aikoihin vuonna 2013. Viime vuosina kommentoinnista on tullut yhä törkeämpää, Jackelén sanoi tiistaina Kyrkans Tidning -lehdelle.

Jackelén totesi lehden haastattelussa, että pandemia, ilmastonmuutos ja maailmanlaajuinen siirtolaisuus ovat yhteiskunnille suuria ja monimutkaisia haasteita.

– Tarvitsemme hyvää ja asiallista keskustelua. Sellaisen keskustelun myrkyttäminen on aina hyökkäys ihmisarvoa ja demokratiaa vastaan.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.