Rippikoulun suosio kasvoi viime vuonna – 77,4 prosenttia koko ikäluokasta osallistui

Rippikoululaisten määrä kasvoi vuonna 2019 edellisvuoteen verrattuna, osoittavat Suomen evankelis-luterilaisen kirkon tilastot. Rippikouluun osallistui yhteensä 49 931 nuorta, kun vastaava luku oli vuotta aiemmin 48 133.

Kaikista 15-vuotiaista rippikouluun osallistui viime vuonna 77,4 prosenttia ja kirkkoon kuuluvista 15-vuotiaista noin 92 prosenttia.

– Rippikoulun suosio kertoo määrätietoisesta työstä, jota on vuosikymmenien aikana tehty. Nuorten kuuleminen, isoset, riittävä resurssointi ja rohkeus kokeilla uutta ovat muutamia suosion avaimia, rippikoulutyön asiantuntija Jari Pulkkinen Kirkkohallituksesta sanoo Kirkon viestinnän tiedotteessa.

Rippikoulun käyneiden osuus kasvoi muun muassa Lahdessa.

– Tuntuu tosi hyvältä. Meillä rippikouluprosentti nousi viime vuonna parilla prosenttiyksiköllä, 78,5:een, kertoo kasvatustyön teologi Jari Laulainen Lahden seurakuntayhtymästä.

Laulaisen mukaan mitään yksittäistä syytä rippikoulun suosion nousulle on hankala löytää.

– Yksi syy voi kuitenkin olla se, että olemme halunneet antaa nuorille vastuuta, ja isosilla on merkittävä rooli rippikouluissa. Nuorten vertaisoppiminen ja vertaismarkkinointi kantavat hyvää hedelmää.

Myös aikuisrippikoulujen suosio kasvoi hieman viime vuonna. Lue asiasta lisää täältä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kirkon kysely: Nuoret antoivat rippikoulun arvosanaksi 9-, kolme neljästä oppi uutta kristinuskosta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.