Riekkinen kiistää puuttuneensa muiden piispojen vastuualueisiin

Riekkinen_Wille205Wille Riekkinen kiistää Kotimaa-lehden haastattelussa puuttuneensa toisten piispojen vastuualueisiin. Hän kertoo kommentoineensa vain yleiskirkollisia kysymyksiä. Hän vastaa näin piispa Eero Huovisen muistelmien väitteeseen, että Riekkinen vaikeni istunnoissa, mutta kommentoi myöhemmin muiden piispojen vastuulle kuuluneita asioita.

Huovisen väite koski erityisesti vuoden 2008 piispojen parisuhdekannanottoa Rakkauden lahja, jonka Riekkinen jätti allekirjoittamatta, koska katsoi, ettei kirja tehnyt oikeutta ”tämän päivän rosoisille liitoille”.

Riekkinen korostaa, ettei piispakunta mitenkään voi olla ”yhdestä puusta veistetty”, mutta hän toteaa kokeneensa ajoittain olonsa hieman yksinäiseksi vertaistensa joukossa. Tuleva emerituspiispa ennustaa haastattelussa, että kirkko jonakin päivänä siunaa homosuhteet. Tähän kuluu hänen arvionsa mukaan kuitenkin 40-70 vuotta.

Lue myös: Kotimaa: Homeinen virka-asunto sairastutti piispan

Lue Kotimaa-lehden pääsiäisnumerosta myös mikä tilanne toi poliisit vartioimaan piispan asuntoa? Miten Riekkinen perustelee kantaansa Jeesuksen neitseestä syntymiseen?

Edellinen artikkeliVanhoillislestadiolaisuudesta tehdään käsikirja
Seuraava artikkeliKorsossa huutokaupataan virsiä

Ei näytettäviä viestejä