Rekolan tuotanto on nousemassa sille kuuluvaan arvoon

Tukholman suomalaisen seurakunnan kappalaisena palvelleen, esseistinä tunnetun Juhani Rekolan tuotanto on löydetty uudestaan. Arkkipiispa Kari Mäkinen on useammassa yhteydessä siteerannut kirjailijaa ja halunnut nostaa Rekolan keskusteluun. Mäkinen oli muun muassa Turun kirjamessuilla keskustelemassa Rekolan elämästä ja merkityksestä.

Kirjat Ruusumaanantaista pääsiäisaamuun ja Beetlehem on kaikkialla ovat pääsiäisen ja joulun ajan saarnojen taustamateriaalina kestotavaraa.

Tiettävästi suunnitteilla on myös keväällä järjestettävä Rekola-aiheinen seminaari, jossa käydään muun muassa Tukholmassa tutustumassa tämän kotikulmiin.

Tuoreessa Kotimaa-lehdessä kirjailija Torsti Lehtinen hahmottelee kirjailijan maailmankuvaa ja kertoo vuosikymmenten takaisista kohtaamisistan Rekolan kanssa Tukholmassa. ”Rekolan kovan todellisuuden teologiassa kärsimys ja kuolema kuuluvat niin uskovaisen kuin ateistin olemassaolon ehtoihin. Kristityllä ei ole etuoikeutta onneen ja Jumalan erityiseen varjelukseen. Kristityn ainoa etuoikeus on risti”, kirjoittaa tuotantoon perehtynyt Lehtinen.

Lue lisää torstaina ilmestyneen Kotimaa-lehden laajasta artikkelista.

Edellinen artikkeliVartijan pääkirjoitus ehdottaa kirkollista anteeksipyyntöä naisilta
Seuraava artikkeliToteemipaalu sai lähteä parlamentista

Ei näytettäviä viestejä