Rekisteröityjen katolilaisten lukumäärä Suomessa jatkaa tasaista kasvuaan – jo yli 15 000 jäsentä

Katolilaisten määrä Suomessa on jatkanut jo kymmeniä vuosia tasaista kolmen neljän prosentin kasvua, kertoo katolinen kirkko tiedotteessaan. Viime vuodenvaihteessa (2018–2019) katolilaisia oli jäsenrekisterissä 15 483 eli 534 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Kasvua oli hieman yli 3,5 prosenttia.

Seurakuntien jäsenmäärä on kasvanut kaikkialla paitsi Jyväskylässä. Kasvun kärjessä on sekä absoluuttisesti että suhteellisesti Pyhän Henrikin katedraaliseurakunta, joka on edelleen myös jäsenmäärältään Suomen suurin katolinen seurakunta. Jäseniä oli vuodenvaihteessa 4 779, ja kasvua vuodessa 227 jäsentä eli 5,0 prosenttia.

Seurakuntien katolilaisista suomea äidinkielenään puhuu 41,5 prosenttia, ruotsia 4,7 prosenttia ja muita kieliä 53,8 prosenttia. Kansalaisuuksien osalta muiden kuin Suomen kansalaisten osuus on hitaassa kasvussa. Suomen kansalaisia on jäsenistöstä 44 prosenttia, muita 56 prosenttia.

Seurakuntien jäsenmäärän kasvu perustuu katolisen tiedotuskeskuksen mukaan kolmeen tekijään: kasteen kautta seurakuntiin tuli yhteensä 203 uutta jäsentä, kirkkoon ottamisen kautta 48 jäsentä ja muualta muutti hiippakuntaan 321 katolilaista. Vastaavasti jäsenmäärä väheni kuolemien (43), muualle muuttamisen (45) ja kirkosta eroamisen (92) kautta.

Avioliittoja solmittiin hiippakunnan alueella yhteensä 49 kappaletta, niistä 19:ssä molemmat osapuolet olivat katolilaisia.

Kuva: Olli Seppälä. Kuva messusta Pyhän Henrikin katedraalissa Helsingissä.

Lue myös:

Katolisen kirkon jäsenmäärä kasvaa Suomessa

Katolilaisten määrä kasvaa maailmalla ja Suomessa

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliRippileiriläinen kuoli lasketteluturmassa Himoksella – leiri keskeytettiin, keskusteluapua tarjolla
Seuraava artikkeliTutkimuskeskus: Protestanttien osuus on laskenut roimasti Lutherin kotimaassa Saksassa

Ei näytettäviä viestejä