Rauhanyhdistyksen puheenjohtaja: Hintsala vapautettu hengellisistä tehtävistä

Espoo_ry_2Jukka Liukkonen vahvistaa, että joulukuussa papiksi vihittävä Meri-Anna Hintsala on vapautettu rauhanyhdistyksen hengellisistä tehtävistä.

Liukkosen mukaan rauhanyhdistyksen johtokunta valtuutti yksimielisesti nuorisotyön toimikunnan vapauttamaan Hintsalan toimikunnan alaisista tehtävistä. Toimikunnan alla on muun muassa raamattuluokka- ja nuorteniltatyö.

Espoolainen Meri-Anna Hintsala vihitään Espoon hiippakunnassa papiksi joulukuun puolivälessassä. Hänestä tulee laskutavasta riippuen toinen tai kolmas vanhoillislestadiolainen nainen, joka saa pappisvihkimyksen.

Vanhoillislestadiolaisten virkakäsityksen mukaan vain miehet voivat olla pappeja.

Hintsalan asiaa ei ole Liukkosen mukaan käsitelty puhujien kesken kuin henkilökohtaisissa keskusteluissa. Liukkosella ei ole tiedossa, että yhdistyksen puhujilla olisi eri kantaa Hintsalan vapauttamiseen hengellisistä tehtävistä. Osa puhujista on Espoon rauhanyhdistyksen (kuvassa) johtokunnan jäseniä.

Kun ensimmäinen vanhoillislestadiolainen nainen Mari Leppänen vihittiin papiksi maaliskuussa, hänen annettiin ymmärtää jäävän Jumalan valtakunnan ulkopuolelle. Tämä tapahtui Turun rauhanyhdistyksen piirissä. Liukkonen ei ole tällaista viestiä välittänyt Hintsalalle. Hän ei tiedä, mikä asiassa on tämän hetken tilanne eli onko kukaan muukaan välittänyt tällaista tietoa. Puheenjohtaja kuitenkin vahvistaa, ettei Espoossa ajatella asiasta eri tavalla kuin Turussa.

- Meillä tässä on kyse opillisesta asiasta, ei me Espoossa millään toisella tavalla asioita tulkita kuin muuallakaan, hän sanoo.

Liukkosen mukaan Suomen Rauhanyhdistyksen Keskusyhdistyksestä (SRK) ei ole oltu yhteydessä Espoon yhdistykseen Hintsalan tapauksessa. Sen sijaan Liukkonen on keskustellut SRK:n johtokunnan jäsenen kanssa. Välittikö hän teille johtokunnan kannan?

- Ei, kyllä tässä on Espoon rauhanyhdistys toiminut ihan itsenäisesti, Liukkonen kertoo.

Liukkonen kuvaa Hintsalan tapauksen käsittelyä rauhanyhdistyksessä rauhalliseksi. Hänellä ei ole tietoa, kuinka laajasti pappisvihkimys yhdistyksessä tiedetään.

- Yleisemmin asiaa ei ole käsitelty.

Sitä Liukkonen ei myöskään osaa sanoa, käsitelläänkö asiaa vielä seurakunnan kesken rauhanyhdistyksellä.

- Ei tässä vaiheessa ole ainakaan suunnitelmissa.

Lue myös: Piispa: Hintsala vihitään Jumalan valtakunnan palvelukseen

Toinen vanhoillislestadiolainen nainen papiksi

Kirkkoon ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi

Vihittiinkö ensimmäinen vanhoillislestadiolainen naispappi sittenkin jo 1988?

Ensimmäiselle naispapille isot seuraukset vihkimyksestä