”Raamatussa näkyy myös inhimillisyys”

Suomen Raamattuopiston Hengellisten syventymispäivien pääjuhlassa puhunut Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma ja Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala

Piispa Luoma välitti 75-vuotista taivaltaan juhlistavalle Raamattuopistolle Suomen evankelis-luterilaisen kirkon onnittelut.

– Raamattuopisto vie ansiokkaasti eteenpäin Urho Muroman perinnettä. Kuulin itsekin nuoruudessani Muroman saarnaäänitteitä, ja kun häntä kuunteli, ei oikein voinut lopettaa, Luoma totesi.

– On valitettavaa, jos Raamatun tuntemus vähenee. Onkin tärkeää, että sitä opetetaan ja sen lukemiseen kannustetaan. Kyse on juuri siitä työstä, jota Raamattuopisto tekee.

Luoman mukaan Raamatun merkitystä länsimaiselle kulttuurille ei voi liioitella. Raamattu on silti kirjakokoelma, jossa näkyy myös inhimillisyys. Piispa painotti, että ”kirkon kirjana Raamattu ei koskaan ole pelkkä analyysin kohde tai elämäntaito-opas”.

– Kätemme on Raamatulla, jotta kuulisimme sieltä Jumalan äänen, Luoma sanoi viitaten Raamattuopiston juhlavuoden teemaan.

Timo Junkkaala puolestaan korosti, että Raamattua opetetaan siksi, että ihmiset kuolevat ”sadan prosentin todennäköisyydellä”.

– Jos tähän tulee muutos, lupaamme heti lopettaa Raamatun opettamisen.

Helsingin Johanneksenkirkossa vietetyssä juhlassa nähtiin myös teatteriohjaaja Arto Myllärisen Muroma-draama, jossa esitettiin kolme merkittävää välähdystä Raamattuopiston perustajan Urho Muroman elämästä sekä uskosta.

Edellinen artikkeliRaamatuntutkijasta kirkon epähenkilöksi
Seuraava artikkeliAvustustyöntekijä Erbilissä: ISIS heikentymässä

Ei näytettäviä viestejä