Raamattuopiston yt-neuvottelut päättyivät: Irtisanomisia, osa-aikaistamisia, eläkejärjestelyjä

Suomen Raamattuopiston Säätiössä ja sen tytäryhtiöissä helmikuussa alkaneet yt-neuvottelut on saatu päätökseen. Henkilöstöä vähennetään irtisanomisilla, osa-aikaistamisilla ja eläkejärjestelyillä.

Kun yt-neuvotteluesitys annettiin helmikuussa, vähennystarpeeksi ilmoitettiin 11–14 henkilötyövuotta. Valtaosa vähennystarpeesta pystyttiin ratkaisemaan eläkejärjestelyjen ja osa-aikaistamisen keinoin, Raamattuopisto kertoo tuoreessa tiedotteessaan. Neuvottelujen päätteeksi irtisanottiin kolme henkilöä.

– Olemme pyrkineet henkilöstön kanssa käyttämään kaikki keinot, jotta saavuttaisimme mahdollisimman hyvän ratkaisun vaikeassa tilanteessa, sanoo Suomen Raamattuopiston Säätiön toiminnanjohtaja Lauri Vartiainen tiedotteessa.

Raamattuopiston talous on ollut alijäämäinen jo vuosia. Tällä hetkellä noin 45 prosenttia säätiön tuotoista tulee yksityisten ihmisten tukena.

Lauri Vartiainen kutsuu tiedotteessa yt-neuvotteluja yhdeksi Raamattuopiston historian vaikeimmista ratkaisuista.

– Tähän kuitenkin päädyttiin, jotta voisimme vastuullisesti kehittää Raamattuopiston työtä. Osallistumalla toimintaamme jokainen voi osaltaan tukea ensi vuonna 80-vuotiasta Raamattuopistoa sen hengellisen tehtävän täyttämisessä myös tulevaisuudessa.

Kuva: Suomen Raamattuopisto

Lue myös:

Suomen Raamattuopisto aloittaa yt-neuvottelut – taustalla vuokrien ja kirkon myöntämän tuen lasku

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.