Putin ylisti kristittyjä joulupuheessaan: Eettiset ja moraaliset arvot ovat ansiostanne elpyneet

Venäjän presidentti Vladimir Putin puhui ortodoksien joulujuhlallisuuksissa kiittävästi kristityistä, kertoo verkkomedia Christian Today
. Putin ylisti kristittyjen vaikutusta perinteisten hengellisten ja moraalisten arvojen elävöittämiseen Venäjällä.

Venäjällä ortodoksit viettivät joulua viime lauantaina.

Putinin mukaan kristityillä on ollut ”valtava, totisesti ainutlaatuinen” vaikutus siihen, että kansakunnan eettiset ja moraaliset arvot sekä hengelliset perinteet ovat elpyneet.

– Joulun päivät loistavat erityistä iloa elämäämme herättäen mitä lempeimpiä tunteita ja kääntäen meidät kohti hengellisiä perinteitä, Putin sanoi viestissään venäläisen uutistoimiston Interfaxin mukaan.

– Tämä on hyvien ajatusten ja tekojen aikaa, vilpitöntä huolenpitoa rakkaistamme ja niistä, jotka tarvitsevat apua ja tukea.

Putinin mukaan Venäjän ortodoksinen kirkko ja muut kirkot vaalivat Venäjän rikasta historiallista ja kulttuurista perintöä.

– Ne tekevät yhä enemmän yhteistyötä valtion ja julkisten toimijoiden kanssa koulutuksessa, valistuksessa ja hyväntekeväisyydessä. Se vahvistaa perhettä instituutiona ja kasvattaa nuoria, Putin sanoi.

Kannattaessaan isänmaallisuutta ja konservatiivisuutta Venäjän ortodoksikirkko on saanut tukea Putinin hallinnolta. Kirkon asema on vahvistunut sen jälkeen, kun patriarkka Kirill alkoi johtaa Venäjän ortodoksikirkkoa vuonna 2009. Sen jälkeen on rakennettu tai korjattu noin 5 000 kirkkoa, palkattu 10 000 pappia ja perustettu 122 luostaria, Christian Today kertoo.

Putinin kiitoksista huolimatta osa venäläisistä kristityistä suhtautuu epäillen viime vuonna säädettyyn terrorismin vastaiseen lakipakettiin. Sen pelätään vaikeuttavan lähetystyötä ja evankeliointia.

Kuva: Wikimedia Commons

Lue myös:

Venäjän asiantuntija: ”Terrorismilaki uhkaa lähetystyötä ja kotiseurakuntia”

Edellinen artikkeliKärsimys ja ahneus surettavat maltalaista dominikaanipappia
Seuraava artikkeliSirpa Selänne lehdessä: ”Minulle on ollut merkityksellistä, että lapsemme kastetaan”

Ei näytettäviä viestejä