”Potkut kuin putoaminen pimeään kaivoon”

Kirkon kellari205Kari Latvus sai kuulla saavansa potkut. Alkoi rankka tie ja putoaminen pimeään kaivoon. Latvus kertoo verkkolehti Kirkonkellarissa paitsi kamppailustaan myös uudesta työpaikastaan.

Kirjoituksensa Latvus, Kirkonkellarin päätoimittaja, on otsikoinut ”Viidenkympin pillitys”. Kirjoitus kuvaa irtisanomista Diakonia-ammattikorkeakoulusta ja Latvuksen asiasta käynnistämää oikeusprosessia.

”Sain potkut toukokuussa, mutta se vei työkykyni kuukausien ajaksi. Sain työnantajalta ensin täyden opetusmäärän syksyksi, mutta elokuussa ei sen toteutuksesta kuulunut mitään. Kun asiaa kysyin, niin selvisi, että työvelvoite olikin vedetty pois. Tuskin olisin kyennytkään opetustyöhön, sillä kyky keskittyä, lukea ja ajatella laajoja kokonaisuuksia oli kadonnut. Tajusin tämän hyvin yksinkertaisesti, kun yritin viimeistellä muutamaa keskeneräistä tutkimusta (jotka ovat edelleen osin kesken).  Kykenin vain mekaaniseen ja yksinkertaiseen työhön, mutta en kyennyt syksyllä lukemaan kirjoja. Sanomalehden selaaminen vielä meni, mutta tieteelliseen tekstiin paneutuminen olisi vaatinut rauhoittumista. Kohina päässä oli niin suuri, että olin työkyvytön”, Latvus kirjoittaa.

Latvus huomauttaa, että ”se, joka ei löydä töitä jää helposti sairastamaan tilaa pitkään, ehkä loppuelämänsä ajaksi”.

”Pimeä kaivo ei häviä kuukaudessa tai kahdessa, mutta ehkä vuodessa tai kahdessa – jos elämä, tekeminen ja työ parantavat.”

Kirjoituksensa lopussa Latvus kertoo saaneensa töitä, hänestä tulee syyskuun alussa merimiespappi.

Lue Kari Latvuksen kirjoitus Kirkonkellarista

Edellinen artikkeliNaispiispa ELCA:n johtoon
Seuraava artikkeliPiispa Askola, olisiko Rooman vierailukin mahdollinen?

Ei näytettäviä viestejä