Porvoossa rippileiri keskeytettiin flunssaoireiden takia – "Kyseessä on varotoimi"

Porvoon suomalaisen seurakunnan leiririppikoulu on keskeytetty useamman leiriläisten flunssaoireiden takia maanantaina 20.7. Leirillä oli kaikkiaan 39 henkilöä isoset ja työntekijät mukaan lukien. Seurakunta kertoi asiasta tiedotteessaan.

Keskeyttämiseen päädyttiin terveystoimen ja seurakunnan yhteisen keskustelun perusteella, kertoo Porvoon johtava lääkäri Kati Liukko Kotimaa24:lle.

– Kyseessä oli varotoimi.

Liukon mukaan flunssaoireita saaneille on tänään tehty koronatestit. Tulokset niistä saadaan 1-2 päivän kuluessa.

Rippileirin oli tarkoitus kestää keskiviikkoon 22.7. saakka. Puuttuvat oppitunnit hoidetaan Porvoossa etäopetuksen avulla.

Porvoon suomalainen seurakunta on laatinut toimintaohjeet leireille yhdessä terveydenhuoltoviranomaisten kanssa. Leiriltä otettiin yhteyttä terveydenhuoltoon oikea-aikaisesti, kertoo Porvoon kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Ann-Sofie Silvennoinen tiedotteessa.

Koronatilanne Porvoossa on ollut hyvä eikä tautia ole esiintynyt epidemianomaisesti.

Suomalaisen seurakunnan leiritoiminta jatkuu muiden leirien osalta Pellingissä suunnitellusti. Leirikeskuksessa tehdään kuitenkin tavallista perusteellisempi siivous, kertoo kirkkoherran vuosilomasijainen Riitta Kaajava Kotimaa24:lle.

– Käsittääkseni Porvoossa suhtaudutaan tilanteeseen rauhallisesti ja odotellaan testien tuloksia. Leirillä olleiden työntekijöiden mukaan leiri oli onnistunut ja leirilisiä hieman harmitti sen keskeyttäminen, mutta he olivat kyllä ymmärtäneet terveysviranomaisten näkökulman asiaan, Kaajava sanoo.

Kyseisen rippileirin konfirmaatiota suunnitellaan Kaajavan mukaan sovitun aikataulun mukaan, elleivät koronatestien tulokset osoittaudu positiivisiksi.

Lisäys 22.7.  klo 10.28. Lisätty tieto leirin pitopaikasta sekä Riitta Kaajavan kommentit.

Kuva: Olli Seppälä. Porvoon tuomiokirkko.