Polvi­kivut vaivaavat paavi Fransiscusta – istuu pyörä­tuolissa ja siirsi matkaansa Afrikkaan

Paavi Franciscus vieraili Tallinnassa Virossa vuonna 2018. Kuva: Jukka Granström

Paavi Franciscus on siirtänyt heinäkuulle suunniteltua matkaansa Kongon demokraattiseen tasavaltaan ja Etelä-Sudaniin terveysongelmiensa vuoksi, kertoo Catholic News Agency.

85-vuotias paavi on kärsinyt koko kevään oikean polven kivuista ja joutunut jopa perumaan siitä syystä julkisia esiintymisiään. Pääsiäisajan tapahtumissa Vatikaanissa hän vastoin tapojaan istui paikoillaan eikä heittäytynyt pitkäperjantain messussa alttarin eteen kasvoilleen.

Catholic New Agencyn mukaan lääkäri on huhtikuun lopulla kieltänyt paavia kävelemästä. Hänet onkin nähty sittemmin pyörätuolissa.

Paavin tiedetään kärsineen jo pitkään iskiasvaivoista. Catholic Newsin mukaan paavi on kertonut italialaislehdille, että nyt kyse on revenneestä nivelsiteestä. Leikkaukseen hän ei haluaisi mennä, sillä viime syksynä hän kärsi suolistoleikkauksen yhteydessä anestesian sivuvaikutuksista.

Heinäkuun lopulla 24.–29.7. paavia odotetaan vierailulle Kanadaan, missä hänen on tarkoitus tavata alkuperäiskansojen edustajia ja keskustella Kanadassa viime vuosina paljastuneista tapauksista, joissa katolisissa sisäoppilaitoksissa hyväksikäytettiin ja pahoinpideltiin alkuperäiskansojen lapsia ja nuoria.

Lue myös

Palavia kirkkoja ja merkitsemättömiä hautoja – totuus Kanadan alkuperäis­väestön kadonneista lapsista paljastuu

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Polvikivut vaivaavat paavi Fransiscusta – istuu pyörätuolissa ja siirsi matkaansa Afrikkaan