Pitkäperjantain virtuaali­konsertissa Club For Five laulaa suomalaisia virsiä – yhteistyö­kumppanina Kotimaa

Lauluyhtye Club For Five. Kuva: Marek Sabogal

Kun kirkkokonsertteihin ei pääse ja pääsiäistä vietetään hiljakseen kotona, Kotimaa ja Helmi Promotion Oy järjestävät yhteistyössä Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan kanssa lauluyhtye Club For Fiven pääsiäiskonsertin etänä pitkäperjantaina. Maksullinen pääsiäiskonsertti 2.4. kello 19 on esillä ja löydettävissä Kotimaan uudessa palvelussa Jumalanpalvelusverkossa.fi:ssä, joka kokoaa yhteen paikkaan jumalanpalvelusten, hartauksien ja konserttien striimauksia eri puolilta Suomea.

Club For Five kutsuu virtuaalisella pääsiäiskonsertillaan hiljentymään ja rauhoittumaan korona-ajan keskellä. Helsingin tuomiokirkosta lähetettävässä etäkonsertissa laulumusiikkia esittävä yhtye tulkitsee omalla tavallaan suomalaisia virsiä.

– Muistan rauhan ja lämmön tunteen istuessani penkissä ja kuunnellessani näitä säveliä pikkupoikana, Club For Fiven bassolaulaja Tuukka Haapaniemen sanoo.

Pääsiäiskonsertissa kuullaan rakkaita virsiä, kuten Maan korvessa kulkevi lapsosen tie ja Suomalainen rukous sekä Saint-Saënsin, Rahmaninovin ja Sibeliuksen sointuja.

Maan korvessa kulkevi lapsosen tie on kulkenut matkassani lapsesta saakka erilaisissa perhejuhlissa, niin ristiäisissä kuin hautajaisissakin. Nyt, kun olen itse äiti, sanat sisältävät minulle vielä läheisemmän sanoman, yhtyeen sopraano Maija Sariola kertoo.

A cappella laulavassa Club For Fivessa ovat mukana Maija Sariola, Susanna Lukkarinen, Jouni Kannisto, Juha Viitala ja Tuukka Haapaniemi.

Lue myös:

Kotimaan uusi palvelu kokoaa yhteen seurakuntien striimattuja messuja ja tilaisuuksia

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.