Kotimaan uusi palvelu kokoaa yhteen seurakuntien striimattuja messuja ja tilaisuuksia

Jumalanpalvelusten striimaukset eli suoratoistot ovat koronapandemian aikana tulleet osaksi seurakuntien toimintaa. Striimauksia jaetaan erilaisissa palveluissa, kuten YouTubessa tai Facebookissa. Tietyn seurakunnan striimatun jumalanpalveluksen katsoakseen on mentävä erikseen seurakunnan sivuille ja etsittävä linkki sieltä.

Kotimaa-lehti tarjoaa nyt uuden palvelun, johon kootaan jumalanpalvelusten, hartauksien ja konserttien striimauksia eri puolilta Suomea. Jumalanpalvelusverkossa.fi-osoitteesta pääsee jo nyt kymmeniin tilaisuuksiin.

– Kotimaa palvelee seurakuntia lehden sisällön avulla mutta myös muilla tavoin. Meillä on jo Digipostilla, jossa voi lukea vapaasti lähes 4 000 saarnaa. Jumalanpalvelusverkossa.fi-sivusto on jatkoa tälle palvelutoiminnalle, Kotimaan päätoimittaja Mari Teinilä kertoo.

– Uskon yhteisen alustan mahdollistavan sen, että paikalliset jumalapalvelukset löytävät uusia kävijöitä, myös ulkomailta.

Halu parantaa striimien löydettävyyttä

Jumalanpalvelusverkossa.fi kokoaa yhteen verkossa jo muutenkin vapaasti katsottavia striimauksia. Toistaiseksi jumalanpalvelukset ja muut tapahtumat syötetään palveluun erikseen Kotimaassa, mutta jatkossa myös seurakunnat voivat itse liittää striimauksiaan palveluun.

– Kotimaan visio on olla merkityksellinen media. Striimaukset ovat merkityksellistä sisältöä, jonka saatavuutta ja löydettävyyttä haluamme parantaa, sanoo Kotimaa Oy:n toimitusjohtaja Kati Kinnunen.

Sekä Teinilä että Kinnunen painottavat, että toistaiseksi Jumalanpalvelusverkossa.fi ei edellytä seurakunnilta mitään erillistoimia. Palvelu on ilmainen ja kaikkien käytössä. Käyttäjät näkyvät myös seurakuntien omien alustojen tilastoissa.

– Kotimaa ei omi striimauksia tai rahasta niillä, vaan auttaa käyttäjiä löytämään ne, Mari Teinilä sanoo.

Aluksi Jumalanpalvelusverkossa.fi:ssä on vain luterilaisten seurakuntien tilaisuuksia, mutta jatkossa tarjonta laajenee mahdollisuuksien mukaan ekumeeniseksi.

Sisäänmeno Club for Fiven konserttiin

Jumalanpalvelusverkossa.fi:stä striimauksia löytää sekä seurakuntien että kirkkojen nimillä. Palvelu täydentyy koko ajan. Vanhat striimaukset jäävät arkistoon.

Jumalanpalvelusverkossa.fi tekee yhteistyötä myös kaupallisen Virtuaalikirkon kanssa. Virtuaalikirkossa lähetettävä Lauluyhtye Club for Fiven maksullinen pääsiäiskonsertti 2.4. on esillä ja löydettävissä myös Jumalanpalvelusverkossa.fi:n kautta.

***

Seuraa Kotimaata
Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Diakoniatyö näyttää taas merkityksensä
Seuraava artikkeliSaksan kirkot muistuttavat sunnuntain merkityksestä ajan rakenteita uhkaavan etäelämän keskellä

Ei näytettäviä viestejä