Piispa Teemu Laajasalo ehdottaa pitkäperjantaiksi suruliputusta koronan takia

Kuopion seurakuntien oppilaitostyön tiloissa Vanhassa Pappilassa suruliputettiin tiistaina 1.10.2019 Hermannin kauppakeskuksessa, Sakkyn tiloissa tapahtuneen puukotuksen ja kuolonuhrien vuoksi.

Helsingin hiippakunnan piispa Teemu Laajasalo ehdottaa, että Suomessa toteutettaisiin koronapandemian vuoksi suruliputus pitkäperjantaina 2. huhtikuuta. Laajasalo sanoo, että suruliputukseen voisivat osallistua yksittäiset ihmiset ja yhteisöt.

Laajasalon mukaan suruliputuksella muistettaisiin koronaan kuolleita ja ihmisiä, jotka ovat pandemian aikana menettäneet läheisensä pystymättä kunnolla hyvästelemään.

”Vuoden aikana yli 800 suomalaista on kuollut koronaan. Kohtuuttomasti kärsineiden ihmisten joukko on moninkertainen. Rajoitusten vuoksi monet ihmiset ovat joutuneet jättämään rakkaimpiaan sairastamaan ja kuolemaan yksin. Välttämättömät taudilta suojautumisen toimet ovat pakottaneet monia ainutkertaisia surun hetkiä pieniksi”, Laajasalo toteaa tiedotteessa.

Hänen mukaansa yhteiselle suremiselle ei ole ollut tilaa, kun ihmisillä ei ole ollut tavanomaisia mahdollisuuksia hyvästellä läheisiään tai viettää hautajaisia.

Hän huomauttaa, että myös monet ammattilaiset ovat olleet ahtaalla.

”Lääkäreiden, hoitajien ja pappien on täytynyt tehdä vaikeita päätöksiä rajoittaessaan omaisten mahdollisuuksia olla sairaiden ja kuolevien tukena tai osallistua hautajaisiin.”

Laajasalo on pyytänyt Helsingin hiippakunnan seurakuntia osallistumaan suruliputukseen. Pitkäperjantaina kello 15 Helsingin tuomiokirkossa järjestetään Kristuksen kuolinhetken rukoushetki, jossa muistetaan myös koronaan kuolleita ja sen vuoksi kärsineitä. Rukoushetkeä voi seurata täällä.

Edellinen artikkeliKHO ei myöntänyt valituslupaa – Konneveden entisen kirkkoherran irtisanominen saa lainvoiman
Seuraava artikkeliSulku vei leivän – Kotimaanapu kerää avustuksia tapahtuma-alan työntekijöille

Ei näytettäviä viestejä