Piispa Seppo Häkkinen: Koronarokotteen vastustaminen kristinuskoon vedoten on virheellistä raamatuntulkintaa

Piispa Seppo Häkkinen. Kuva: Olli Seppälä

Jumala on antanut ihmiselle järjen ja ymmärryksen. Niiden hedelmiin kuuluvat nykyaikainen lääketiede ja farmasia, joiden saavutuksia ovat rokotteet.

Näin toteaa Mikkelin hiippakunnan piispa Seppo Häkkinen puheenvuorossaan, joka on julkaistu Suomen evankelis-luterilaisen kirkon verkkosivuilla.

Häkkinen kirjoittaa, että koronarokotuksista on viime viikkoina keskusteltu vilkkaasti. THL:n tuoreen kyselyn mukaan suomalaisista 64 prosenttia ottaisi koronarokotteen, jos se tulee saataville ja sitä suositellaan. 20 prosenttia ei ottaisi rokotetta ja 16 prosenttia ei osaa sanoa, miten toimisi.

Häkkinen huomauttaa, että muiden syiden ohella rokotteita on aina vastustettu myös uskonnollisista syistä – niin nytkin.

"Esimerkiksi Ylen MOT-ohjelmassa ja sosiaalisessa mediassa on esitetty Raamatun tulkintoja rokotteessa olevista mikrosiruista ja myrkyistä. Rokote on nähty Ilmestyskirjan mainitsemana pedon merkkinä. Kristinuskon nimissä väitetään koronarokotteessa pistettävän ihmisiin lääkemyrkkyä, jolla eksytetään kaikkia kansoja", Häkkinen kirjoittaa.

Hän jatkaa, että koronarokotusten vastustaminen kristinuskoon tai Raamattuun vedoten on epätervettä uskonnollisuutta ja virheellistä raamatuntulkintaa.

"Kristityn tehtävä on suojella elämää. Vastuullisuuteen kuuluu huolen kantaminen lähimmäisen terveydestä, jota rokotuksen ottaminen auttaa. Samalla tulee edistäneeksi omaa turvallisuuttaan ja hyvinvointiaan."

Jotta luottamus rokottamista kohtaan säilyisi korkealla, myös kriittiset äänet on kuultava, Häkkinen kirjoittaa. Hän lisää, että kansalaisuuteen kuuluu kuitenkin vapauden lisäksi vastuu.

"Kristityn vastuuta koronaviruspandemian taltuttamisessa osoittaa viranomaisten ohjeiden noudattaminen ja rokotteen ottaminen, kunhan sen aika on."

Myös arkkipiispa Tapio Luoma on kommentoinut koronarokotetta julkisuudessa. Arkkipiispa sanoi Kirkko ja kaupunki -lehden haastattelussa, että rokotuksen vastustaminen Raamattuun vetoamalla on hänestä vastuutonta.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.