Piispa Salmi Kalevassa: Papit eivät voi osallistua hoitokokouksiin

(Korjattu klo 15.44) Papit eivät voi olla osallisina vanhoillislestadiolaisen liikkeen hoitokokouksissa, sanoo Oulun hiippakunnan piispa Samuel Salmi. Häntä haastatteli Kaleva.

– Hoitokokouksiin osallistuminen on ehdottomasti papille sopimatonta käytöstä. Pappi ei voi olla mukana toiminnassa, jossa tuntikausien ajan pyritään saamaan aikaan jotain sellaista, mitä ihminen itse ei halua. Papin velvollisuus on sanoa, että tämä ei vastaa luterilaisen kirkon käsitystä sielunhoidosta. Jos peli ei mene poikki, hänen on lähdettävä pois, Salmi sanoo.

Salmen mukaan hoitokokouksia järjestään edelleen, mutta halutaan välttää sanaa hoitokokous. Ratkaisevaa ei Salmen mukaan ole se mitä sanaa kyseisestä tilaisuudesta käytetään, vaan mitä siellä tapahtuu.

Kaleva kertoo samassa jutussa myös, että puhujien hyllytykset ovat havahduttaneet hiippakunnan. Esimerkiksi Tornion kirkkoherra Martti Puontila on pyytänyt paikalliselta Rauhanyhdistykseltä selvitystä siitä, oliko Niilo Kalliorannan hyllyttämiselle muitakin syitä kuin se, että Kallioranta puolusti julkisesti yhdistyksen aiemmin vapauttamaa toista miestä.

– Yhteistyö joudutaan aivan varmasti miettimään uusiin puihin, jos ihmisiä haavoittava kohtelu ei muutu ja jos Niilon hyllyttämiselle ei löydy muita perusteita, Puontila sanoo Kalevassa (10.5.).

Kaleva

Edellinen artikkeliMaailman rukouspäivä kasvaa ja kansainvälistyy
Seuraava artikkeliLuottofillarit edustavat pyhää vastakulttuuria

Ei näytettäviä viestejä