Piispa Michael Curry saarnasi kuninkaallisissa häissä: "Uhrautuva rakkaus muuttaa maailman"

Yhdysvaltain episkopaalisen kirkon johtaja, piispa Michael Curry sävähdytti prinssi Harryn ja Meghan Marklen hääpalveluksessa lauantaina. Curry piti voimakkaan ja värikkään saarnan, joka poikkesi kuninkaallisten häiden tavanomaisesta, hyvin hillitystä tyylistä.

Curry puhui rakkauden voimasta.

– Älkää aliarvioiko sitä. Älkää suhtautuko siihen liian tunteellisesti. Siinä on voimaa, Curry sanoi.

Hän muistutti siitä, että rakastettuna oleminen ja rakastuminen tuntuvat oikealta, koska ihminen on tehty rakkauden voimalla ja Jumala on rakkaus.

– Rakkaudessa on voima auttaa ja parantaa, kun mikään muu ei voi. Rakkaudessa on voima vapauttaa, kun mikään muu ei voi, Curry sanoi ja viittasi vanhaan mustien orjien laulamaan negrospirituaaliin There is a balm in Gilead.

– Se Gileadin balsami on Jeesuksen rakkaus. Epäitsekäs, uhrautuva, vapahtava rakkaus muuttaa ihmisen, se muuttaa maailman.

Radikaalina tasa-arvon ja ihmisoikeuksien puolustajana tunnettu Curry laajensi rakkauspuheensa kannanotoksi koko maailman puolesta viitaten toiseen negrospirituaaliin Down by the riverside.

– Kun rakkaus on tie, silloin lapsi ei mene nukkumaan nälkäisenä. Silloin maailma on pyhäkkö. Ja me laskemme miekkamme ja kilpemme joen varteen emmekä sodi enää. Silloin kohtelemme toisiamme kuin olisimme perhe. Olemme veljiä ja sisaria, Jumalan lapsia. Silloin meillä on uusi maailma.

Kuva: Kuvakaappaus Yle Areenasta.

Lue myös:

Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häissä poikkeus protokollasta – saarnaaja tulee Yhdysvalloista

Englannin prinssi Harryn morsian Meghan Markle kastetaan anglikaanisen kirkon jäseneksi

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.