Piispa Mari Leppänen valitsee ensi syksynä Vuoden kristillisen kirjan 2021

Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen. Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa

Kristilliset kustantajat ry:n Vuoden kristillinen kirja -kilpailu järjestetään jälleen ensi syksynä vuoden tauon jälkeen. Voittajan valitsee Turun arkkihiippakunnan piispa Mari Leppänen kuuden kirjan joukosta, jotka esiraati valitsee.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille kustantajille. Tänä vuonna mukaan otetaan kirjoja, jotka ovat ilmestyneet välillä 13.9.2019–13.9.2021.

– Vuoden kristillinen kirja -kilpailu on tänä vuonna ajankohtaisempi kuin koskaan aikaisemmin. Nimenomaan nyt kristillisen kirjan tuomaa kestävää toivoa, rohkaisua ja valoa tarvitaan. Odotan suurella ilolla ja innolla kustantajien aktiivista osallistumista kilpailuun, sanoo esiraadin puheenjohtaja, Kristilliset kustantajat ry:n hallituksen jäsen Jouni Lallukka yhdistyksen tiedotteessa.

Vuoden kristillinen kirja -ehdokkaat on ollut tapana julkistaa Turun Kirjamessuilla lokakuun alussa ja voittaja julistaa Helsingin Kirjamessujen aikaan lokakuun lopussa.

– Toistaiseksi messujen järjestämisestä ei ole täyttä varmuutta, mutta me informoimme myöhemmin kilpailun yksityiskohdista, sanoo Kristilliset kustantajat ry:n puheenjohtaja Merja Pitkänen.

Lue myös arkistojuttu (2019):

Kommentti: Olen vakavasti huolissani Vuoden kristillinen kirja -kilpailusta