Pastori Anna Hälli piispa Mari Leppäsen erityisavustajaksi – arkkihiippakunta palkkasi lisäksi työntekijän seurakuntien taloustueksi

Kuva: Anna Hälli

Turun arkkihiippakunnan tulevan piispan Mari Leppäsen erityisavustajaksi on valittu 1.2.2021 alkaen teologian maisteri, pastori Anna Hälli. Tuomiokapitulin mukaan erityisavustajan tehtäviin kuuluvat muun muassa yhteiskunnallisen ja katsomuksellisen keskustelun seuraaminen, piispan yhteiskunnallisten verkostojen sekä viestinnän ja mediayhteyksien kehittäminen sekä teologista erityisasiantuntemusta vaativien sisällöllisten taustavalmistelujen tekeminen.

Piispan erityisavustaja johtaa arkkihiippakunnan viestintää ja kehittää tuomiokapitulin viestintää yhdessä viestintätiimin kanssa. Hän vastaa hiippakunnan kriisiviestinnästä.

Anna Hälli työskentelee parhaillaan Turun Katariinanseurakunnan kappalaisena. Hälli on toiminut pappina myös Keuruulla ja Petäjävedellä sekä eri tehtävissä Lontoon Merimieskirkolla.

Anna Hälli oli arkkihiippakunnan piispanvaalissa Mari Leppäsen kampanjapäällikkö.

Mika Piittala aloitti talouden hiippakuntasihteerinä

Turun arkkihiippakunta on lisäksi täyttänyt määräaikaisen hiippakuntasihteerin viran ajalle 1.1.2021–31.12.2023. Virantäytön syynä on tuomiokapitulissa tunnistettu seurakuntien taloudellisen tuen tarve.

Tehtävässä on aloittanut johtamisen ja palveluliiketoiminnan tradenomi YAMK Mika Piittala. Hän on koulutukseltaan myös sosionomi-diakoni. Piittala on työskennellyt Porin seurakuntayhtymässä hallinto- ja henkilöstöasiantuntijana ja Pomarkun seurakunnassa talouspäällikkönä. Hän on aiemmin toiminut Turun arkkihiippakunnan talouskonsulttina sekä ulkopuolisena kouluttajana johtamiskoulutuksissa.

Tuomiokapitulissa Piittalan vastuulle kuuluu erityisesti talous- ja kiinteistöpäälliköiden tuki. Hän toimii talouden asiantuntijana hiippakunnan kokoontumisissa, koulutuksissa ja piispantarkastuksissa. Piittalan tehtäviin kuuluu selvittää uudenlaisten rahoituslähteiden mahdollisuuksia ja pitää niitä esillä seurakunnissa.

Lue myös:

Koronarajoitukset vaikuttavat Mari Leppäsen piispaksi vihkimiseen, mutta tilaisuutta ei siirretä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.