Parin vuorokauden lanit seurakunnassa – nuoret kiittävät!

Verkkopelitapahtumissa eli laneissa on kyse siitä, että joukko tietokonepelaajia kokoontuu samaan tilaan, kytkee tietokoneet lähiverkkoon ja alkaa pelata pelejä yhdessä, joko toisiaan vastaan tai yhteispelinä. Laneja järjestetään nykyisin myös seurakunnissa ja ne kestävät usein 1-2 vuorokautta.

– Laneissa käy sellaisia nuoria, jotka eivät olisi muuten seurakunnan toiminnassa mukana, kertoo vaalalainen Antti Haataja, 17.

Haataja on vakio-osallistuja Vaalan seurakunnan järjestämissä laneissa. Seurakunnan nuorisotyönohjaaja Jere Hakkarainen vahvistaa, että lanit on hyvä sisäänheittotuote, joka on madaltanut nuorten kynnystä osallistua muuhun seurakuntatyöhön.

Vaalan seurakunta on saanut laneista hyvää palautetta sekä nuorilta että nuorten vanhemmilta. Myös seurakunnan luottamushenkilöt ovat suhtautuneet positiivisesti toimintamuotoon.

Lue aiheesta laajemmin kaikille avoimesta jutusta Kotimaa Prosta .

Kuva: Miika Manninen. Pelissä on käsillä vakava paikka. Antti Haataja (vas.) vyöryttää eteenpäin ja nuorisotyönohjaaja Jere Hakkarainen tarkkailee. Hakkaraiselle lanit ovat mieluisaa työtä, koska hän on pelimies itsekin.