Palloliiton Respect-palkinto Peace Unitedille

Suomen Palloliitto on myöntänyt Respect-palkinnon Reetta Meriläiselle. Meriläinen on yksi ideanikkareista Kirkon Ulkomaanavun Peace United -joukkueen takana.

Peace United on hieno respect-teko ja jalkapallolle on kunnia olla vahvasti mukana toiminnassa ja sen kehittämisessä, todetaan Palloliiton perusteluissa.

Peace United on Kirkon Ulkomaanavun kampanja ja henkinen joukkue, joka pelaa rauhan puolesta.

Joukkue perustettiin alkuvuonna 2015. Silloin Peace United -joukkueen kapteenit Laura Österberg Kalmari ja Aki Riihilahti kävivät yhdessä toimittaja Kaj Kunnaksen kanssa Jordanian pakolaisleirillä järjestämässä pakolaisleirin nuorille Peace United -ottelun.

– Olin alussa mukana ideoimassa ja houkuttelemassa eri tahoja kuten juuri Palloliittoa mukaan hankkeeseen. Silti tämä on ennen kaikkea Ulkomaanavun ja Peace United -idean palkinto, Reetta Meriläinen sanoo Ulkomaanavun tiedotteessa.

– Haluan välittää isot kiitokset Laura Österberg Kalmarille, Aki Riihilahdelle ja Kaj Kunnakselle, jotka lähtivät heti suurella innolla mukaan tähän. Lisäksi aivan erityinen kiitos kuuluu Ulkomaanavun kampanjapäällikölle Eeva-Maria Laaksolle, jota ilman tämä ei olisi onnistunut.

Meriläinen uskoo, että urheilupiirien sisältä tuleva arvostus nostaa kampanjan entistä korkeampaan lentoon. Hän toivoo lisää Peace United -pelejä sekä Suomessa että ulkomailla.

Ulkomaanapu on muun muassa lahjoittanut seurakuntien kautta vastaanottokeskuksiin Peace United -jalkapalloja. Moni seurakunta on myös innostunut järjestämään Peace United -otteluita turvapaikanhakijoiden kanssa.

Kuva: Jukka Granström

Edellinen artikkeliVikström: Tämän vuoksi kristittyjä pakolaisia on vaikea auttaa
Seuraava artikkeliTaivas maan päällä? – SKY taipuu moneksi

Ei näytettäviä viestejä