Pakistan määräsi kolmisenkymmentä avustusjärjestöä poistumaan maasta

Pakistanin hallitus on määrännyt liki kolmekymmentä ulkomaista avustus- ja ihmisoikeusjärjestöä lopettamaan toimintansa ja poistumaan maasta tammikuun loppuun mennessä. Päätöstä on perusteltu sillä, että järjestöt ovat työskennelleet joillain alueilla ilman lupaa. Järjestöjen joukossa on muun muassa Action Aid, Plan International ja World Vision. Asiasta kertovat muun muassa Christian Post ja The Guardian.

Pakistan on tiukentanut linjaansa avustusjärjestöjen kanssa viime vuosina. Järjestöjä on myös syytetty herkästi avustustyön varjolla tehdystä vakoilusta tai hallituksenvastaisesta toiminnasta.

Kaksi vuotta sitten Pakistan määräsi Pelastakaa lapset -järjestön toimistot maan pääkaupungissa Islamabadissa suljettaviksi. Järjestöä syytettiin sekaantumisesta Yhdysvaltain tiedustelupalvelu CIA:n operaatioon al-Qaidaa johtaneen Osama bin Ladenin kiinniottamiseksi, kertoo The Guardian. Päätös kuitenkin pyörrettiin pian.

Viime kuussa viimeinen kolmesta Lääkärit ilman rajoja -järjestön toimipisteestä heimoalueilla lähellä Afganistanin rajaa pakotettiin sulkemaan.

Edellinen artikkeliMysteerikuva: Missä piispa vierailee?
Seuraava artikkeliUudenvuodenpäivä jatkaa osaltaan joulun juhlintaa – huomenna on Jeesuksen nimenannon päivä

Ei näytettäviä viestejä