Päivi Räsänen ei kommentoi Vikströmin puheita

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Päivi Räsänen ei halua tarkemmin kommentoida emeritusarkkipiispa John Vikströmin
Askel-lehdessä kertomaa tapausta vuodelta 1993, jossa arkkipiispaa vastaan kerättiin adressi. Kyse oli Vikströmin liian vapaamieliseksi koetusta suhteesta homoseksuaaleihin. Yksi adressin luovuttajista oli Päivi Räsänen.

Vikström kertoo Askelessa: ”Elämäni raskaimpia kokemuksia oli kuitenkin lukea pitkä lista pappien ja maallikoiden nimiä, joukossa hyviä ystäviä, jotka olivat allekirjoittaneet minulle osoitetun avoimen adressin. Pieni delegaatio, johon kuuluivat mm. Timo Laato, Halvar Sandell ja Päivi Räsänen, tunkeutui täysin yllättäen Porvoossa piispainkokouksen avajaisiin vuonna 1993 jättääkseen adressinsa minulle.”

– Ensinnäkään en muista kovin tarkasti tapahtumia, joihin Vikström viittaa, Päivi Räsänen sanoo Kotimaa24:lle.

– En ollut tuolloin julkisuuden henkilö ja olin mukana delegaatiossa vain pyydettynä seurakunnan luottamushenkilön ominaisuudessa. En myöskään ollut aloitteellinen adressin suhteen.

Räsänen muistelee, että vuoden 1993 keskustelussa oli pohjimmiltaan kyse kirkon suhteesta Raamattuun, ei niinkään homoseksuaalisuuteen. Räsänen sanoo myös, että on ikävää, jos Vikström muistaa tuolloiset tapahtumat kielteisinä tai traumaattisina kokemuksina.

– Ennen vaaleja en halua ryhtyä pohtimaan yhtäläisyyksiä vuoden 1993 kirkollisen keskustelun ja nykyisen keskustelun välillä . En myöskään halua sekaantua kirkon sisäisiin asioihin, sillä en tahdo sekoittaa uskontoa ja politiikkaa, Räsänen sanoo.

Lue John Vikström joutui 1990-luvulla ajojahdin kohteeksi homomyönteisistä lausunnoistaan

Lue ”Homoseksuaalit jäivät pelinappuloiksi kirkollisessa keskustelussa”

Edellinen artikkeli”Homoseksuaalit jäivät pelinappulaksi kirkollisessa keskustelussa”
Seuraava artikkeliArkistolaitos linjaa kirkonkirjojen tutkimisen periaatteitaan

Ei näytettäviä viestejä