Päivämiehen verkkolehdessä ei saa kommentoida

Vanhoillislestadiolaisten lehti Päivämies aloitti huhtikuussa myös verkkouutisten julkaisemisen. Päätoimittaja Olli Lohi vakuuttaa olevansa tyytyväinen ensimmäiseen puoleen vuoteen. Hänen mukaansa toimitus on saanut palautetta, että verkkolehti toimii hyvänä tiedonvälityskanavana ja blogit ovat elämänläheisiä.

– Ajatuksenamme on saada verkon kautta välitettyä meidän uutisointiamme ja tiedotusta. Voimme nopeammin uutisoida ja ottaa kantaa ajankohtaisiin kysymyksiin. Yksi merkitys verkkolehdellä on myös se, että voimme markkinoida siellä julkaisutuotteitamme, kuten kirjoja ja äänitteitä, Lohi sanoo.

Lohi kertoo, että Päivälehden verkkolehden kuukausikävijämäärä on tällä hetkellä 16 244. Päätoimittajan mukaan 44 prosenttia kävijöistä lukee juttuja tabletilla tai puhelimella.

Ovatko tekemänne jutut enemmän journalismia vai tiedotusta?

– Journalismi on pohjalla ja uutisvirta on meillä ykkösasia. Mutta toki tämä on myös tiedotuskanava. Kerran viikossa ilmestyvä paperilehti ei ole kovin nopea väylä.

Pystyykö verkkolehtenne ohjailemaan vanhoillislestadiolaisuutta koskevaa uutisointia haluamaanne suuntaan?

– Näillä resursseilla emme voi valtavia määriä osallistua keskusteluun. Koen, että verkkolehti on hyvä lisä meidän printtilehtemme rinnalla. Verkkolehti välittää tietoa laajemmalle lukijakunnalle.

Lukijoilla ei ole suoraa kommentointimahdollisuutta artikkelien tai blogitekstien perään. Miksi?

– Palautetta voi antaa toimitukselle palautekaavakkeella. Julkinen kommentointimahdollisuus vaatisi moderoinnin. Olemme keskustelleet asiasta ja aika näyttää, mihin suuntaamme. Resurssit ovat rajalliset. Lähtökohtaisesti verkkolehdellämme on vuoden kokeilu. Sen jälkeen katsotaan, miten on mennyt. Nyt puolen vuoden kohdalla ajattelen, että verkkolehdellä on tulevaisuutta.

Kuva: Kuvakaappaus Päivämiehen nettisivulta.

Lue myös:

Päivämies saa verkkolehden