Paavi vetosi Venäjään Mustanmeren viljakuljetuksien sallimiseksi

Pope Francis Delivers His Blessing - Vatican Pope Francis delivers his blessing to the faithful during the Angelus prayer at St Peter s square in the Vatican on July 30, 2023. Photo by Vatican Media/ABACAPRESS.COM Vatican City Vatican or Holy See PUBLICATIONxNOTxINxFRAxESPxUKxUSAxBELxPOL Copyright: xIPA/ABACAx 862477_002 IPA/ABACAx 862477_002

Paavi Franciscus on vedonnut Venäjään, jotta se sallisi turvalliset viljakuljetukset Mustallamerellä.

Paavi esitti vetoomuksensa eilen sunnuntaina Roomassa pitämänsä Angelus-rukouksen päätteeksi.

Paavi kehotti jatkamaan rukousta kärsivän Ukrainan puolesta.

– Siellä sota tuhoaa kaiken, jopa viljan. Tämä on vakava rikos Jumalaa vastaan, koska vilja on Hänen lahjansa ihmiskunnan ruokkimiseksi. Ja miljoonien nälästä kärsivien veljien ja siskojen huuto kohoaa taivaaseen. Vetoan veljiini, Venäjän viranomaisiin, jotta Mustan meren viljasopimus palautettaisiin ja viljaa voitaisiin taas kuljettaa turvallisesti, Franciscus sanoi.

Paavi muistutti myös siitä, että sunnuntaina vietettiin kahta YK:n julistamaa päivää: Kansainvälistä ystävyyden päivää ja Ihmiskaupan vastaista päivää.

– Ensimmäinen päivä edistää ystävyyttä kansojen ja kulttuurien välillä. Toinen taistelee ihmisten kauppatavaraksi muuttamista vastaan.

Vielä paavi muistutti kuulijoitaan, että elokuun 4:ntenä on kulunut kolme vuotta Beirutin sataman tuhoisasta räjähdyksestä.

– Rukoilen edelleen uhrien ja heidän perheidensä puolesta, jotka etsivät totuutta ja oikeutta. Toivon, että Libanonin monimutkaisessa kriisissä löydettäisiin sen kansan historian ja arvojen arvoinen ratkaisu, paavi Franciscus sanoi.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Edellinen artikkeliOrtodoksisen kirkon arkkipiispa Leo: Pyhän kirjan polttaminen ei kuulu sanan­vapauden piiriin
Seuraava artikkeliValtaa pohjoisesta etelään – Suomen Lähetys­seuran uusi toiminnan­johtaja Pauliina Parhiala toivoo yhteistyötä toisten lähetys­järjestöjen kanssa

Ei näytettäviä viestejä