Paavi Franciscus on maailman vaikutusvaltaisin twiittaaja

Viestintätoimisto Burson-Marstellerin teettämän Twiplomacy-tutkimuksen mukaan paavin jokaista espanjankielistä twiittiä uudelleentwiitataan keskimäärin lähes 10 000 kertaa.

Paavi Franciscuksella on oma Twitter-tili yhdeksällä eri kielellä. Espanjan lisäksi paavi twiittaa latinaksi, englanniksi, saksaksi, italiaksi, ranskaksi, arabiaksi, puolaksi ja portugaliksi. Eniten seuraajia on espanjankielisellä tilillä. Yhteensä paavia seuraa tällä hetkellä noin 20 miljoonaa Twitterin käyttäjää. Paavia voi seurata englanniksi nimimerkillä @Pontifex.

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on maailman seuratuin johtaja. Hänellä on Twitterissä lähes 60 miljoonaa seuraajaa. Obaman twiittejä uudelleentwiitataan kuitenkin keskimäärin vain 1 200 kertaa.

Paavi ei ole kovin ahkera twiittaaja. Hän liittyi Twitteriin vuonna 2012 ja on tähän mennessä ehtinyt lähettää vasta reilut 500 twiittiä. Obamalle twiittejä on kertynyt yli 13 000. Tutkimuksessa huomautetaan, että vain harva johtaja kirjoittaa itse omat twiittinsä.

Lue myös:

Franciscus tuplasi Twitter-seuraajansa

Edellinen artikkeliVeijo Koivulalle ortodoksisen kirkon ritarimerkki
Seuraava artikkeliLöytty: Piispat pois kirkolliskokouksen eturivistä

Ei näytettäviä viestejä