Paavi Franciscuksen apostolinen kehotuskirje julkaistiin suomeksi

Rukoilen Herraa antamaan meille enemmän poliitikkoja, jotka todella pitävät sydämenasianaan yhteiskuntaa, kansaa ja köyhien elämää! kirjoittaa Paavi Franciscus katolilaisille osoitetussa kehotuskirjeessään. Tämä viime marraskuussa julkaistu, lähes 200-sivuinen kehotuskirje Evangelii Gaudium (Evankeliumin ilo) on nyt julkaistu suomeksi.

Ilmestyessään kehotuskirjeen vankka sitoutuminen köyhiin ja suorasanainen nykyisen kansainvälisen talousjärjestyksen kritiikki herätti suurta huomiota.

”Aivan kuten käsky ’älä tapa’ asettaa selvän rajan ihmiselämän arvon takaamiseksi, meidän on nykyisin vastattava ’ei’ syrjäyttävälle ja epäoikeudenmukaiselle taloudelle. Tuo talous tappaa”, sanotaan kirjeessä.

– Kyllä se on reipashenkinen tuulahdus, mutta ei sisältö kuitenkaan ollut yllätys kenellekään, jos on seurannut Paavi Franciscuksen kannanottoja, sanoo katolisen tiedotuskeskuksen johtaja Marko Tervaportti.

Kirjeessä korostuu evankeliumin julistaminen toiminnan kautta. Tähän liittyy myös nykyiseen talousjärjestelmään kohdistuva kritiikki.

Paikalliskirkkoja ja seurakuntia kannustetaan uudistuumaan ja arvioimaan uudelleen kirkollisia normeja. Mutta puolustaessaan köyhiä ja heikkoja Paavi Franciscus ottaa erityisesti esille syntymättömät lapset, joilta tahdotaan riistää heidän elämänsä ja edistää lainsäädäntöä, jottei kukaan voisi tätä estää.

Juuri siksi, että kysymys liittyy ihmispersoonan arvokkuutta koskevan sanomamme sisäiseen yhteenkuuluvuuteen, ei pidä odottaa kirkon muuttavan kantaansa tässä kysymyksessä. Tahdon olla tässä täysin rehellinen. Tämä asia ei ole oletettujen uudistusten tai modernisointien alainen.

Edellinen artikkeliNettisivu opastaa katolilaisia rippiin
Seuraava artikkeliPentikäinen selventää uutista: En ole HS:ssä esittänyt, että kirkko maksaisi sille kirkkotoimittajan

Ei näytettäviä viestejä