Pääkaupunkiseudulla tavoitellaan johtavaa uskonnollisiin aiheistoihin keskittynyttä mediaa

Espoon Esse, Helsingin Kirkko ja kaupunki, Vantaan Lauri, Verkkomedia Valomerkki ja Toivontuottajien Jouluradio muodostavat vuoden 2017 alusta yhden yhteisen toimituksen ja mediakokonaisuuden. Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto päätti osaltaan asiasta eilen. Espoon ja Vantaan yhteiset kirkkovaltuustot tekivät vastaavat periaatepäätökset jo maaliskuussa.

Asiasta lähetetyn tiedotteen mukaan uusi toimitus tuottaa nopealiikkeistä verkkomediaa ja joka toinen viikko ilmestyvää paperilehteä, jossa on kaupunkikohtaiset vaihtosivut. Lehti jaetaan koteihin, joissa asuu pääkaupunkiseudun luterilaisten seurakuntien jäseniä. Sen levikki on yli 350 000.

Verkkomedia ja paperilehti alkavat toimia yhteisellä nimellä, josta tehdään päätös lähiaikoina. Kotimaa24:n tietojen mukaan Valomerkki on vahvin ehdokas nimeksi, sillä se on jo nyt seurakuntien yhteisen verkkosivuston nimi. Median vastaava päätoimittaja valitaan syksyllä.

Hankkeen taustalla on pyrkimys tehostaa yhteistyöllä toimintaa ja nostaa kirkollisen median laatua. Samalla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä. Pyrkimyksenä on luoda maan johtava uskonnollisiin, elämänkatsomuksellisiin ja eettiseen aineistoihin keskittyvä media.

Uudella medialla on myös vahva kytkös paikallisiin kirkkoa ja kaupunkilaisia koskeviin aiheisiin. Tehtävänantonsa mukaisesti median tarkoitus on parantaa pääkaupunkiseudun ihmisten elämän laatua vahvistamalla heidän kristillistä ja paikallista identiteettiään.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Pääkaupunkiseudun seurakuntalehtihanke eteni Vantaalla ja Espoossa

Vastaisku Valomerkille? – Seurakuntalehdet tiivistämässä yhteistyötä

Kirkko ja kaupunki lakkautetaan – tilalle pk-seudun yhteinen lehti

Edellinen artikkeliEspoon hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliHei hulinaa! – Kymmenellä vitsillä vappuun

Ei näytettäviä viestejä