Oulun seurakunnat painottaa: Jeesus-laastari ei sisällä huumeita

Jeesus-laastariElossa.fi-kampanja on tällä kertaa yhdistetty huumausaineisiin.

Oulun seurakuntien kampanjan projektipäällikön, pastori Kimmo Kieksin puhelin on soinut tänään. Huolestuneet vanhemmat ovat kyselleet häneltä, sisältääkö Oulun seurakuntien 20-vuotiaille jakama Jeesus-laastari huumeita ja mistä laastarissa on kyse. Myös toinen kampanjatyöntekijä on saanut tarkistuspuheluita.

Kieksin yllättäen kohtaaman hälyn ja vanhempien huolen taustalla on tänään STT:n kautta levinnyt uutinen. Uutisessa kerrottiin poliisin varoittavan Oulun alueelle levitetyistä hengenvaarallisista huumaavista kipulaastareista. Fentanyylia sisältävien laastareiden levitys tuli ilmi poliisin tutkiessa erään miehen huumekuolemaa. Mies menehtyi viime perjantaina käytettyään laastarista irrotettua lääkeainetta suonensisäisesti.

Pastori Kimmo Kieksi tahtoo painottaa julkisesti huolestuneille vanhemmille, etteivät Oulun seurakuntien 20-vuotiaille postitse lähettämät Jeesus-laastarit sisällä huumetta.

Elossa.fi on seurakuntien nuorille 18-39-vuotiaille aikuisille suunnattu projekti, jonka tarkoituksena on ylläpitää positiivista mielikuvaa seurakunnasta. 20-vuotta täyttäville lähetetyllä Jeesus-laastarilla pyritään viestimään kirkon perussanomaa siitä, että Jeesus auttaa ja parantaa.

Seurakuntien lähettämä kirje sisältää pakkauksen Jeesuksen kuvalla varustettuja vihreitä laastareita ja kortin, jossa on Elossa.fi-kampanjan kirkkovene-tunnus. Kirjekuoressa on seurakunnan logo. Jeesus-laastereita on postitettu jo alkuvuodesta lähtien. Kimmo Kieksi kertoo, että laastarit on otettu positiivisesti vastaan ja ihmiset ovat ymmärtäneet niiden sisältämän lämpimän viestin.

Tutustu Elossa.fi-kampanjaan