Optio listasi Suomen vaikutusvaltaisimmat ihmiset – mukana kaksi kirkollista vaikuttajaa

Kauppalehti Optio on listannut Suomen vaikutusvaltaisimpia ihmisiä. Yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa toimitus on valinnut kymmenen vaikutusvaltaisinta suomalaista kymmeneltä eri alalta: talous, startup, kulttuuri, aktivistit, urheilu, mielipidevaikuttajat, viihde, trendsetterit, tiede ja politiikka.

Kaikkiaan sadan vaikutusvaltaisimman suomalaisen joukkoon valittiin myös kaksi kirkollista vaikuttajaa: arkkipiispa Kari Mäkinen ja Kallion seurakunnan pappi ja tutkija Marjaana Toiviainen.

Arkkipiispan Optio listaa kymmenen vaikutusvaltaisimman mielipidevaikuttajan joukkoon. Listalle on valittu sellaisia suomalaisia, jotka saavat äänensä kuuluviin muita helpommin.

”Haluaa, että kirkko on moderni ja tulevaisuuteen katsova. Iloitsi avoimesti päätöksestä antaa oikeus avioliittoon myös homopareille ja aiheutti lausunnollaan tuhansien eron kirkosta. Kritisoinut kehitysavun leikkauksia sekä arktista öljynporausta”, lehti kuvailee Kari Mäkistä.

Mäkisen lisäksi listalla on kansanedustaja Li Andersson (vas.), Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, kansanedustaja Jussi Halla-aho (ps.), professori Sixten Korkman, tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Nordnetin osakestrategi Jukka Oksaharju, professori Alf Rehn, Ellun Kanojen toimitusjohtaja Taru Tujunen ja kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.).

Toiviainen aktivistilistalla

Marjaana Toiviaisen Optio on valinnut kymmenen vaikutusvaltaisimman aktivistin joukkoon. Listalle on valittu sellaisia suomalaisia, jotka ovat nostaneet keskusteluun vaiettuja ja huomiotta jääneitä asioita.

”Pappi, joka on tuonut kirkkoa 2010-luvulle. Avannut kotinsa asunnottomille romanialaisille ja organisoinut kampanjat, joissa ihmiset kutsuivat kodittomia asumaan kotiinsa määräämättömäksi ajaksi. Kirjoittanut kuusi laudaturia”, lehti kuvailee Marjaana Toiviaista.

Toiviaisen lisäksi listalla on aktivistiryhmittymä Anonymous Finland, teatterintekijät Jari Hanska ja Susanna Kuparinen, akatemiaprofessori Martti Koskenniemi, valokuvaaja Meeri Koutaniemi, ympäristöaktivisti Sini Saarela, Suomen luonnonsuojeluliiton vs. toiminnanjohtaja Leo Stranius, tutkija ja feministi Saara Särmä, Animalian toiminnanjohtaja Salla Tuomivaara sekä Finnwatchin toiminnanjohtaja Sonja Vartiala.

Edellinen artikkeliVankka tyrvääläisyys ja kaksi muuta ehdokkaan taustayhteisöä
Seuraava artikkeli”Kirkko on yhä Suomen suurin vapaaehtoisuuteen perustuva yhteisö”

Ei näytettäviä viestejä