Opetusministeri Grahn-Laasonen jatkaa omasta toiveestaan kirkollisasioista vastaavana ministerinä

Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok) jatkaa omasta toivomuksestaan kirkollisasioiden ministerinä, vaikka osa hänen tehtävistään vaihtoi hallituksen puoliväliriihessä salkkua.

– Hallituksen puoliväliriihessä viime viikolla päätettiin myös, että hallitukseen tulee kolme uutta ministeriä ja osa ministerinsalkuista jaetaan. Omista tehtävistänikin kulttuuri- ja urheiluasiat siirtyvät uudelle ministerille. Voin kuitenkin ilokseni kertoa, että kirkollisasiat jäävät edelleen hallituksessa minun vastuulleni. Tapaamme siis toivottavasti vielä jatkossakin näissä miellyttävissä merkeissä, Grahn-Laasonen sanoi tänään tiistaina Turussa puhuessaan kirkolliskokouksessa perinteeksi muodostuneessa kahvitilaisuudessa.

Puheessaan Grahn-Laasonen nosti esille nuorten syrjäytymisen ja Nuorisobarometrin, jonka mukaan ulkopuolisiksi itsensä kokevien osuus on melkein kaksinkertaistunut kolmessa vuodessa. Hän muistutti myös hallituksessa esillä pitämästään teemasta, harrastustakuusta.

– Se tarkoittaa sitä, että jokaiselle lapselle ja nuorelle turvataan mahdollisuus vähintään yhteen mieluisaan harrastukseen. Harrastustakuun toteuttamisen pohjana on opetus- ja kulttuuriministeriön työryhmän raportti, joka valmistui maaliskuussa.

Kuva: Olli Seppälä. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen kirkolliskokouksessa Turussa toukokuussa 2017.

Edellinen artikkeliArkkipiispa Mäkinen kirkolliskokouksessa: ”Kirkko ei ole yhteiskunnan moraalinvartija”
Seuraava artikkeliPaavi koptipatriarkalle Egyptin-vierailullaan: Marttyyrien viaton veri yhdistää meitä

Ei näytettäviä viestejä