Open Doors avaa toimiston Suomeen

Teologian maisteri Miika Auvinen, 35, on valittu Suomeen perustettavan Open Doors Finland -järjestön toiminnanjohtajaksi.

Yli 60 valtiossa toimiva Open Doors syntyi 1950-luvulla hollantilaisen veli Andreaksen näystä salakuljettaa Raamattuja rautaesiripun takana eläville kristityille.

Nykyisin Open Doors tukee vainottuja kristittyjä ja pitää heidän tarpeitaan esillä 24 kansallisen toimiston kautta. Järjestö tunnetaan muun muassa uskonnonvapautta pahimmin polkevien valtioiden luettelosta, joka ilmestyy vuosittain.

LähiTapiolan myyntipäällikkönä toimiva Miika Auvinen aloittaa uudessa tehtävässään toukokuussa. Hän työskentelee aluksi Tanskan toimiston alaisuudessa.

– Uusi järjestö tuo vainottujen kristittyjen tilannetta laajasti sekä luterilaisten että muiden kirkkokuntien tietoisuuteen. Haluan myös rohkaista kristittyjä ja kristillisiä yhteisöjä elämään uskoaan rohkeasti. Tuemme heitä, joilla ei ole niin vapaat oltavat kuin meillä, Auvinen suunnittelee.

Suomessa toimii vainottujen kristittyjen hyväksi ennestään jo kaksi järjestöä, Stefanus-lähetys ja Marttyyrikirkon ystävät.

– Toivon että voimme tehdä yhteistyötä näiden ja myös lähetysjärjestöjen kanssa, Auvinen visioi.

Edellinen artikkeliTanskan suomalaisen kirkkoraadin puheenjohtaja: ”Isku tuli täysin yllättäen”
Seuraava artikkeliKolehti tulisi siunata näyttävämmin

Ei näytettäviä viestejä