Onnea 70-vuotias Kirkkojen maailmanneuvosto! – ”Pyrimme pitämään ykseyden liekin hengissä”

Kirkkojen maailmanneuvosto (KMN) on saanut lukuisia onnitteluja 70-vuotisesta taipaleestaan, selviää KMN:n tiedotteesta.

Euroopan kirkkojen konferenssi onnittelee KMN:ää ”vaikuttavasta ja uskontäyteisestä historiasta”.

– Kun me tarkastelemme kaikkia menneitä 70 vuotta, me kiitämme KMN:n tarjoamasta ainutlaatuisesta mahdollisuudesta vastata Jumalan kutsuun yhteydestä, missiosta, oikeudenmukaisuudesta ja rauhasta.

Venäjän ortodoksisen kirkon patriarkka Kirill kirjoittaa onnittelussaan, että ”vuosien varrella KMN on tehnyt paljon kehittääkseen tunnustuskuntien välistä vuoropuhelua ja puhunut oikeudenmukaisen yhteiskunnan ja rauhan puolesta kansakuntien välillä”.

Kiinan kristillisen neuvoston johtaja Gao Feng sanoo tervehdyksessään, että he ovat ”kiitollisia siitä valtavasta tuesta ja avusta, jota KMN on tarjonnut kolmenkymmenen vuoden ajan”.

Taizé-yhteisön johtaja veli Alois huomauttaa, kuinka KMN ja Taizé syntyivät toisen maailmansodan jälkeisinä vuosina ja niitä molempia kuljetti tulevaan toivo rauhasta ja kristittyjen ykseydestä.

– Heidän näkynsä siivittämänä me pyrimme pitämään tämän ykseyden liekin hengissä. Jatkakaamme yhteistä matkaamme! hän kirjoittaa.

Perustamisestaan lähtien KMN on tavoitellut teologian yhteyttä ja muiden palvelemista, sanoo Luterilaisen maailmanliiton pääsihteeri Martin Junge. Kun maailman yhtenäisyys uhkaa järkkyä, Luterilainen maailmanliitto on yhä sitoutunut ekumeeniseen liikkeeseen, todistamaan Jumalan rakkaudesta, joka ”kerää yhteen ihmiset, sovittaa ja saa meidät janoamaan oikeutta ja rauhaa kaikille Luojan luomille”.

Kuva: Albin Hillert / Kirkkojen maailmanneuvosto. Pääsihteeri Olav Fykse Tveit ottamassa vastaan tunnustusta Liberian kirkkojen neuvostolta kesäkuussa 2018. Kirkkojen maailmanneuvosto täytti 70 vuotta vuonna 2018.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliHelsingin seurakuntayhtymä selvitti lähipiirisidoksia: Ei väärinkäytöksiä, mutta parantamisen varaa
Seuraava artikkeliMatti Repo: Kirkon tulevaisuudelle on olennaista, miten se saa tavoitettua kasvukeskusten nuoret aikuiset

Ei näytettäviä viestejä