Nyt löytyi aloite, jonka allekirjoitti yli puolet kirkollis­kokouksesta – kirkon rukous­elämään halutaan muutosta

Kirkolliskokoukselle on jätetty edustaja-aloite rukouselämän vahvistamiseksi kirkossa. Taustalla ovat koronapandemian aiheuttamat muutokset ihmisten hengellisessä elämässä. Aloitteesta on määrä käydä lähetekeskustelu 3.–6.8. kokoontuvassa kirkolliskokouksessa. Aloite on jätetty tammikuussa.

Edustaja-aloitteessa todetaan, että spiritualiteetin ja rukouksen tulee olla ytimenä ja lähtökohtana kaikessa, mitä kirkko on ja tekee.

”Rukous yhdistää erilaisista taustoista, hengellisistä kokemuksista ja teologisista näkemyksistä ammentavia kristittyjä”, aloitteessa kirjoitetaan.

Myös allekirjoittajissa on hyvin erilaisista taustoista tulevia ihmisiä – niin suuri joukko, että aloitetta on selvästi pidetty tärkeänä.

Aloitteessa todetaan, että hätä opettaa rukoilemaan ja niin on käynyt myös koronapandemian aikana. Koska yhteen tulemisen mahdollisuuksia on rajoitettu, hengellisyydestä on tullut entistä yksilöllisempää ja hengellisen elämän tarpeet ja mahdollisuudet ovat muuttuneet.

Allekirjoittajat toteavat, että kirkolliskokouksen on tässä tilanteessa tärkeää kiinnittää huomiota kirkon rukouselämään.

”Meidän on edistettävä papiston, kirkon muiden työntekijäryhmien ja kaikkien kristittyjen rukouselämää ja sitä kautta muistutettava kirkon olemuksesta hengellisenä yhteisönä. Osana kirkon strategian toimeenpanoa meidän on vahvistettava rukouselämää tavoilla, jotka ovat relevantteja tämän ajan ihmisille ja samalla tuovat ikiaikaisen perinteemme osaksi tätä päivää.”

Aloitteessa pyydetään, että piispainkokous pohtii keinoja ihmisten rukouselämän vahvistamiseksi ja ihmisten kutsumiseksi rukoilemaan uusilla tavoilla. Toiseksi pyydetään, että piispat huomioivat pappien synodaalikokousten valmistelussa sen, miten papisto ja muut seurakunnan työntekijät voisivat löytää työssään lisää tilaa hengelliselle kasvulle ja rukoukselle.

Edustaja-aloitteen on allekirjoittanut 67 kirkolliskokousedustajaa. Kirkolliskokouksessa on piispat mukaan lukien 108 jäsentä.

Allekirjoittajat:

Kirsi Hiilamo, Arto Antturi, Mia Anderssén-Löf, Antti Ahonen, Ville Auvinen, Tommy Björkskog, Jukka Hautala, Marjatta Hautala, Soile Haverinen, Pekka Heikkilä, Ruut Hurtig, Markku Jalava, Eija Juuma, Pauliina Järvinen, Jouko Jääskeläinen, Janne Kaisanlahti, Hannele Karppinen, Mikko Kaskiniemi, Timo Kaunisto, Aila Kemppainen, Jari Kemppainen, Matti Ketonen, Eija-Riitta Korhola, Katri Korolainen, Erkki Koskenniemi, Seija Kuikka, Minni Kuisma, Joni Kumlander, Tuulia Kuntsi, Ville Kämäräinen, Mirva Lehtinen, Päivi Linnoinen, Anna Lintunen, Olli Loikkanen, Olli Löytty, Mimosa Mäkinen, Mirjami Mäntymaa, Pekka Niiranen, Tuula Okkonen, Markku Orsila, Pasi Palmu, Seppo Parkkila, Niilo Pesonen, Kirsi Pohjola, Erkki Puhalainen, Marjatta Pulkkinen, Sirkka Pylkkänen, Pertti Rajala, Päivi Raunu, Iida Rotko, Ulla Ruusukallio, Niilo Räsänen, Matti Salomäki, Olli-Pekka Silfverhuth, Pekka Simojoki, Rolf Steffansson, Göran Stenlund, Marjaana Toiviainen, Tapio Tähtinen, Tarja Vehkaoja, Wiking Vuori, Ulla-Maj Wideroos, Tarja Välimäki, Vuokko Vänskä, Jouko Ylinen, Ilmari Ylä-Autio, Heidi Zitting.

Lue myös:

Kirkollis­kokouksen toukokuun istunto­viikko siirtyy korona­tilanteen vuoksi elokuulle

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Nyt löytyi aloite, jonka allekirjoitti yli puolet kirkolliskokouksesta – kirkon rukouselämään halutaan muutosta

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Muutokset ilmastossa ovat nopeita luonnolle ja ihmiselle
Seuraava artikkeliKommentti: Kansanlähetys­päivien keskusteluissa veljeiltiin Puolan ja Unkarin kanssa – mihin sillä pyrittiin?

Ei näytettäviä viestejä