Nuorisojärjestöillä yhteiskampanja seurakuntavaaleissa – katso myös video

Ensi syksyn seurakuntavaaleissa monet nuorisojärjestöt tekevät yhteiskampanjan innostaakseen nuoria sekä ehdolle että äänestämään. Luvassa on muun muassa videoita, oppaita, koulutusmateriaalia ja somepäivystystä.

Yhteistyössä ovat mukana Suomen Partiolaiset, Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, Suomen Nuorisovaltuustojen liitto, Suomen NNKY-liitto, Nuorten aikuisten vaikuttamisryhmä NAVI, Nuori kirkko ry sekä Kirkkohallituksen kasvatus- ja perheasiat -yksikkö.

– Seurakuntien luottamushenkilöistä vain kuusi prosenttia on alle 30-vuotiaita. Haluamme yhdessä vaikuttaa siihen, että kirkon päätöksentekijöissä olisi myös meidän sukupolvemme edustajia, sanoo NAVIn puheenjohtaja Katri Malmi Nuori kirkko ry:n tiedotteessa.

Suomen Nuorisovaltuustojen liitossa on havaittu, että ensi kertaa äänestäville voi olla epäselvää se, mitä äänestystilanteessa konkreettisesti tapahtuu.

Seurakuntavaalit järjestetään marraskuussa 2018. Vaaleissa voivat äänestää kaikki 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Seurakuntavaalit ovat Suomessa ainoat valtakunnalliset vaalit, joissa äänioikeus on jo 16-vuotiailla.

– Kirkko on mukana äänestysikärajan laskemisen esijoukoissa ja näyttää mallia kansainvälisesti tarkasteltuna. Nuoret haluavat vaikuttaa ja ottavat sen vallan käyttöön, mikä heille on annettu, uskoo Allianssin puheenjohtaja Elisa Gebhard.

Kuva: Kaappaus videolta

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

***

Katso myös Elisa Gebhardin YouTube-video, jossa hän kertoo, miksi haluaa vaikuttaa kirkossa:

Edellinen artikkeliValtiopäivien ekumeenisessa jumalanpalveluksessa saarnaa piispa Teemu Laajasalo
Seuraava artikkeliRuotsin kirkko juhlisti yhteyttään vanhakatolisten kirkkojen kanssa

Ei näytettäviä viestejä