Nuori kirkko vaihtoi nimensä – järjestö on nyt Lasten ja nuorten keskus

Seurakuntien lapsi- ja nuorisotyön palvelujärjestö Nuori kirkko ry on vaihtanut nimensä Lasten ja nuorten keskukseksi. Päätös tehtiin yksimielisesti yhdistyksen kokouksessa tiistaina.

– Uusi nimemme korostaa sitä, mikä on työssämme keskeistä. Järjestömme on olemassa lasten ja nuorten kokonaisvaltaisen kasvun ja hyvän elämän edellytysten tukemiseksi, toiminnanjohtaja Sami Ojala kommentoi järjestön tiedotteessa.

Kokouksessa oli edustettuna 45 järjestön jäsenseurakuntaa ja seitsemän jäsenyhteisöä.

Nimenvaihdos ei vaikuta järjestön työhön tai sen painopisteisiin. Lasten ja nuorten keskus kertoo olevansa strategiansa mukaisesti jatkossakin "rohkeasti lasten ja nuorten asialla kirkossa ja yhteiskunnassa".

Järjestön historiassa nykyinen nimenvaihdos on yksi monista, sillä Lasten ja nuorten keskus on kokenut yli 130-vuotisen taipaleensa aikana monia organisaatiouudistuksia. Edellisessä fuusiossa Seurakuntien Lapsityön Keskus, Poikien ja Tyttöjen Keskus ja Nuorten Keskus yhdistivät voimansa vuoden 2017 alusta. Järjestön edellinen nimi Nuori kirkko ry tuli käyttöön tuolloin.

Lasten ja nuorten keskus kokoaa seurakuntien kanssa vuosittain noin 20 000 eri-ikäistä lasta ja nuorta retkille, leireille ja tapahtumiin. Järjestön työn toinen painopiste on ammatillinen täydennyskoulutus, joka kokoaa vuodessa noin 4 000 osallistujaa kasvatuksen ammattilaisista päiväkotien työntekijöihin.

Työnsä tueksi Lasten ja nuorten keskus julkaisee neljää eri mediaa.

Järjestön uudet verkkosivut ovat avautuneet osoitteessa www.lastenjanuortenkeskus.fi. Uusi nimi otetaan käyttöön asteittain kesän aikana.

Kuva: Lasten ja nuorten keskus / Jani Laukkanen

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.