Nuoret ja lapset Barentsin kirkkojen neuvoston painopisteeksi

Barentsin alueella nuoret ja lapset elävät samankaltaisten muutosten keskellä. Tällainen on muun muassa muuttoliike. Koulutuksen saamiseksi nuoret joutuvat usein lähtemään kauas omalta asuinpaikkakunnaltaan.. Yleiskokous keskusteli myös ekumeenisen nuorisoneuvoston perustamisen tarpeesta Barentsin alueella. Asia annettiin neuvoston hallitukselle valmisteluun. 

Neuvoston kokoukseen Petroskoissa osallistuvat muun muassa piispa Samuel Salmi ja piispa Arseni Oulusta. Hiippakuntadekaani Niilo Pesonen jatkaa neuvoston hallituksen puheenjohtajana. Hän on toiminut hallituksen jäsenenä vuodesta 2006.  

Barentsin alueen kirkkojen neuvosto tarjoaa foorumin laajapohjaiseen alueelliseen luterilaisten ja ortodoksien yhteistoimintaan. Lasten ja nuorten ekumeenisten leirien lisäksi neuvosto järjestää teologisia ja sosiaali-eettisten seminaareja. Neuvosto tukee myös yhteyksien solmimista Barentsin alueella asuvien eri kirkkokuntia ja kansallisuuksia edustavien saamelaisten välillä.

Neuvostoon kuuluvat Oulun evankelis-luterilainen ja ortodoksinen hiippakunta Suomesta, Luulajan hiippakunta Ruotsista, Nord- ja Sör-Hålogalandin hiippakunta Norjasta, Arkangelin, Muurmanskin ja Petroskoin ortodoksinen hiippakunta sekä Inkerin kirkko Venäjältä.

Edellinen artikkeliHNMKY:lle ylimääräinen jäsenkokous rippikoulukiistan vuoksi
Seuraava artikkeliTimo Sahi: Kirkolliskokouksessa teologeilla yliedustus

Ei näytettäviä viestejä