Nuija­maan kirkon ulko­seinä syttyi tuleen sunnuntai­aamuna – onneksi VPK sijaitsi parin sadan metrin päässä

Nuijamaan kirkko. Kuva: Tuomas Vitikainen / Wikimedia Commons

Lappeenrannassa sijaitsevassa Nuijamaan kirkossa syttyi tulipalo sunnuntaiaamuna. Vapaapalokunnan ripeän toiminnan ansiosta palo saatiin nopeasti hallintaan. Syttymissyy ei ole vielä tiedossa.

Kaakkois-Suomen poliisi tiedotti palosta Twitter-tilillään kello 9.04. Etelä-Saimaa-lehden mukaan hälytys keskisuuresta rakennuspalosta Tassiantiellä tuli ennen puoli yhdeksää aamulla.

Nuijamaan vapaapalokunnan talo sijaitsee vain parin sadan metrin päässä kirkosta. Sopimuspalokunta saatiin äkkiä koolle, ja se sai palon hallintaan.

Päivystävä palomestari Sami Backman Etelä-Karjalan pelastuslaitokselta kertoo Etelä-Saimaalle, että palo rajoittui seinään eikä levinnyt rakenteisiin.

Nuijamaan kirkko on Lappeen seurakunnan käytössä.

Alkuperäinen Nuijamaan kirkko oli vuodelta 1887, mutta se paloi jatkosodan alussa kesäkuussa 1941.

Nykyinen kirkko vihittiin käyttöön joulukuussa 1948. Se oli ensimmäinen sotien jälkeen jälleenrakennettu kirkko. Kirkon kellotapuli valmistui vuotta myöhemmin.

Kirkko on arkkitehtipariskunta Tarja Salmio-Toiviaisen ja Esko Toiviaisen käsialaa. Rakentamista tukivat Kirkkoja Karjalaan -rahasto ja Luterilainen maailmanliitto.

Oikaisu 13.6.2022 kello 18.45. Päivystävä palomestari Sami Backman kommentoi paloa Etelä-Saimaalle, ei Etelä-Suomen Sanomille, kuten uutisessa aiemmin väitettiin.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Nuijamaan kirkon ulkoseinä syttyi tuleen sunnuntaiaamuna – onneksi VPK sijaitsi parin sadan metrin päässä