Neljäs ehdokas valmiina Porvoon piispanvaaliin – Bo-Göran Åstrand ilmoittautuu mukaan

Pietarsaaren ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Bo-Göran Åstrand lähtee ehdokkaaksi Porvoon hiippakunnan piispanvaaliin. Asiasta kertoi ensimmäisenä Kyrkpressen.

Åstrand on ollut ehdolla Porvoon piispaksi myös vuosina 2006 ja 2009. Hän kertoo tukiryhmänsä tiedotteessa, että teki tällä kertaa päätöksen ehdokkuudesta saatuaan useita yhteydenottoja ja rukoiltuaan paljon. Åstrandin mukaan kentältä on tullut viestejä siitä, että vaaliin tarvitaan ehdokas, jolla on pitkä kokemus seurakuntatyöstä ja kirkollisesta päätöksenteosta.

Åstrand toimii kaudella 2016–2020 Porvoon hiippakunnan kirkolliskokousedustajana.

Åstrand sanoo tiedotteessa haluavansa tukea työntekijöiden, luottamushenkilöiden ja vapaaehtoisten yhteistyötä. Se on hänen mukaansa lähtökohta kirkon merkitykselliselle toiminnalle yhteiskunnassa. Åstrandin tukiryhmään kuuluva Uusikaarlepyyn ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Mia Anderssén-Löf sanoo tiedotteessa, että piispalta vaaditaan humaaniutta, suoraselkäisyyttä ja kykyä teologiseen analyysiin.

Valmiudestaan lähteä Porvoon piispaehdokkaaksi ovat aiemmin kertoneet sairaalapappina, lähetystyöntekijänä ja toimittajana työskennellyt Lisa Enckell, Länsi-Turunmaan ruotsalaisen seurakunnan kirkkoherra Harry S. Backström ja Kirkon ruotsinkielisen työn keskuksen johtaja Sixten Ekstrand.

Ekstrand on ensimmäinen, jonka valitsijayhdistys jätti vaaliasiakirjat virallisesti tuomiokapituliin. Ehdokasasettelu päättyy 15.1.

Porvoon piispanvaalissa on noin 700 äänioikeutettua. Puolet on Porvoon hiippakunnan pappeja ja lehtoreita, puolet maallikoita. Vaalin ensimmäinen kierros käydään 19.3. ja mahdollinen toinen kierros 10.4.

Uusi piispa aloittaa tehtävässään 1. syyskuuta. Porvoon hiippakunnan nykyinen piispa Björn Vikström siirtyy Åbo Akademin teologisen etiikan ja uskonnonfilosofian opettajan tehtävään.

Kuva: Christa Mickelsson / Kyrkpressen

Lue myös:

Sixten Ekstrand ensimmäisenä virallisesti ehdolle Porvoon piispanvaaliin

Kaksi ehdokasta valmiina Porvoon piispanvaaliin – toinen rakentaa "huomisen kirkkoa", toinen harkitsisi erillisvihkimyksiä miehille

Kommentti: Piispojen nousu vuoden uskontouutiseksi on viiden vaalin vaikutusta

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.