Neljä suomalaista pidätettiin Malesiassa, epäillään kristillisen materiaalin jakamisesta julkisella

Neljä Suomen kansalaista on pidätetty tiistaina Malesiassa epäiltynä uskonnollisen materiaalin jakamisesta julkisilla paikoilla. Asiasta ovat uutisoineet malesialaiset New Straits Times ja The Star ja Suomessa muun muassa Yle, Ilta-Sanomat ja Helsingin Sanomat.

Pidätettyjen joukossa on kaksi naista ja miestä, jotka ovat iältään 27–60-vuotiaita. Yksi pidätetyistä on suomalaisen kristillisen järjestön Joosua Mission toiminnanjohtaja Timo Valtonen, joka on toiminut perussuomalaisten kansanedustajan Mika Niikon vaalipäällikkönä.

– Heillä oli mukanaan kristillistä materiaalia kuten yleensäkin, ja he jakavat sitä tapaamilleen ihmisille, Mika Niikko kertoo Ylen haastattelussa. Timo Valtonen on viitannut poliisikuulusteluihin myös omilla julkisilla Facebook-sivuillaan.

Suomen helluntaiseurakuntien lähetys- ja kehitysyhteistyöjärjestö Fidan seurakuntayhteyksien päällikkö Juha Lehtonen
kertoo
STT:lle, että kukaan pidätetyistä ei ole Fidan palkkalistoilla. He ovat kuitenkin järjestölle tuttuja ihmisiä.

Paikallisten tiedotusvälineiden mukaan suomalaiset pidätettiin poliisin saatua ilmoituksia, joiden mukaan epäillyt jakoivat kristillistä materiaalia Jalan Pantai Chenangissa viime sunnuntaina. Heiltä takavarikoitiin 336 Raamatun jakeita sisältävää muistikirjaa, 47 kynää ja kaksi matkalaukkua.

New Straits Timesin mukaan suomalaisia epäillään epäsovun, hajaannuksen tai vihamielisten tunteiden aiheuttamisesta. Lisäksi heitä epäillään vierailulupansa ehtojen rikkomisesta. Pidätettyjä suomalaisia saattaa poliisin mukaan odottaa 2–5 vuoden vankeusrangaistus, jos heidät todetaan syyllisiksi, Helsingin Sanomat kertoo.

Enemmistö malesialaisista on muslimeja. Maassa on uskonnonvapaus, jota on kuitenkin käytännössä rajoitettu.

STT:n mukaan Suomen ulkoministeriö selvittää tapausta Malesian viranomaisten kanssa.

Kuva: Kuvakaappaus Joosua Mission verkkosivuilta.

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliMikkelin hiippakunnan tuomiokapitulin päätöksiä
Seuraava artikkeliUlla Ruusukallio Pappisliiton puheenjohtajaksi, Kanttori-urkuriliittoon Minna Raassina

Ei näytettäviä viestejä