Näkövammaisen papin pahoinpitely selvisi valvontakamera nauhan avulla

Ruttopuiston rovastina tunnettu Kotimaa24:n blogisti Hannu Kiuru joutui keskiviikkoiltana pahoinpitelyn kohteeksi linja-autossa Espoossa. Poliisi sai selvitettyä pahoinpitelijän espoolaisen ostoskeskus Lippulaivan valvontakameran tallenteesta.

Kiuru kertoi keskiviikkona sattuneesta pahoinpitelystä eilen Kotimaa24:n blogissaan. Kiurun mukaan pahoinpitelyyn johtanut tapahtumaketju alkoi Lippulaivan pysäkiltä, jossa hän odotti linja-autoa. Pysäkillä hänen kanssaan oli myös sekavassa tilassa ollut isokokoinen mies.

Mies haastoi riitaa Kiurulle jo pysäkillä ja nousi samaan linja-autoon. Kiuru yritti pyytää kuljettajaa olemaan ottamatta miestä kyytiin. Näkövammainen Kiuru istui auton etuosaan näkövammaisille tarkoitetulle istumapaikalle ja mies käytävän toiselle puolelle. Kaarteessa mies lennähti hänen päälleen ja alkoi pahoinpidellä Kiurua lyömällä päähän. Kukaan bussissa ollut ei auttanut Kiurua tämän avunpyynnöistä huolimatta.

Kotimaa24:n haastattelema Kiuru kertoo, että poliisin Lippulaivasta saama valvontakameratallenne vahvistaa kaikki hänen kertomuksensa yksityiskohdat linja-auton pysäkiltä lähtemiseen saakka. Poliisilla on Kiurun mukaan jo tiedossa pahoinpitelijän henkilöllisyys.

Julkisuutta epäkohdille asenteissa

Vielä eilen tapaus veti Kiurun totiseksi, mutta nyt hän jo vitsailee ja nauraa sille. Kiuru myös kiittelee poliisia esimerkillisestä toiminnasta ja iloitsee asian saamasta näkyvyydestä.

– En halua julkisuutta itselleni vaan asialle. Toivon, että tapaukseni voi yksittäistapauksena kertoa ajasta, jossa elämme. On käsittämätöntä, ettei kukaan autossa tehnyt yhtään mitään tilanteessa. Toivon, että tämä herättäisi keskustelun asenteista. Siinä ei tarvitse enää minun nimeni olla mukana, Kiuru sanoo.

– Yllätyin blogini näkyvyydestä. Tämä antaa uskoa siihen, että itsekin voin herätellä keskustelua yhteiskunnallisesti tärkeistä asioista, Kiuru jatkaa.

Keskustelua onkin riittänyt. Useat lehdet ovat uutisoineet Kiurun Kotimaa24:n blogin esiin nostamasta tapauksesta.

– Poliisi ja kaiken maailman lehdet ovat tulleet niin paljon väliin, että sain vasta nyt viimeisteltyä kesken jääneen aamupalani, Kotimaa24:n myöhään iltapäivällä tavoittama Kiuru kertoo huojentuneena.

Edellinen artikkeliTiimalasi: Tuhkaus ilman siunaustilaisuutta yleistynyt
Seuraava artikkeliAbortin tekemisestä kieltäytynyt sairaalan johtaja erotettiin Puolassa

Ei näytettäviä viestejä