Naisteologien yhdistys: Mitä pidempään avioliitosta päättäminen kestää, sitä enemmän asia repii kirkkoa

Kuva: Olli Seppälä

Suomen kirkon pappisliiton alaosasto Naisteologit ry on julkaissut kannanoton, jossa se asettuu puolustamaan samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä kirkossa. Naisteologit viittaavat tämänsyksyiseen korkeimman hallinto-oikeuden päätökseen, joka heitti pallon kirkollisten vihkimisten linjaamisesta yhä selvemmin takaisin kirkolle.

"Pyrkimys ykseyteen on tärkeää, mutta ilman päätöksiä emme pääse eteenpäin", kannanotossa kirjoitetaan.

Naisteologit ry:n hallituksen näkemyksen mukaan avioliitto ei ole uskon kysymys vaan yhteiskunnallinen instituutio. Siksi kirkon on toimittava kirkkojärjestyksen mukaisesti siten, että jokaisella rippikoulun käyneellä kirkon jäsenellä on oikeus kaikkiin kirkon pyhiin toimituksiin. Kannanoton mukaan on kohtuutonta, että seurakuntalaisia ja työntekijöitä asetetaan nyt eriarvoiseen asemaan.

"Tämänkaltaiset syrjivät käytänteet antavat ristiriitaisen kuvan kirkon arvoista ja ovat omiaan etäännyttämään jäsenistöä kirkosta", kannanotossa sanotaan.

Naisteologien mukaan avioliittokeskustelussa käytetään samoja perusteluja, joilla naisten pappeutta edelleen vastustetaan.

"Tiedämme kokemuksesta, että mitä kauemmin päätöksenteko kestää, sitä enemmän asia repii kirkkoa."

Lue myös:

Piispat: Sateenkaaripareja vihkineitä pappeja saa rangaista, mutta seuraamuksissa on syytä "harkita pidättyväisyyttä"

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.