Mysteerikuva: Lukijat tunnistivat ehtoollista jakavat papit

Kotimaa on 112-vuotias. Sen valokuva-arkistossa on useampi laatikollinen kiinnostavia vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollisia tietoja siitä, milloin ja mistä tilanteesta kuva on otettu tai keitä siinä esiintyy.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa24 julkaisee viikoittain yhden kuvan arkistosta. Kuvat kertovat niin Kotimaan, kirkon kuin Suomenkin menneistä vuosikymmenistä.

Tämänviikkoinen kuva julkaistiin poikkeuksellisesti Kotimaa-lehdessä jo 15. helmikuuta ja lehden lukija tunnistivat ehtoollista jakavat papit.

”Siinä keskellä oleva pitkä pappi on Urjalan entinen kirkkoherra Keijo Väkevä. Asuimme Urjalassa osan hänen kirkkoherrakauttaan”, kirjoitti Jussi Hankela. Väkevän tunnistivat kaikki viestin toimitukseen lähettäneet.

”Vanhin on Erkki Vaaramo, Reisjärven kirkkoherra 1960-luvulla ja toimi myöhemmin ainakin Kuusamossa. Takimmainen on Jorma Manninen. Hän oli Kyyjärven kirkkoherrana 1970-luvulla”, kirjoitti puolestaan Anita Viljakainen.

Eräässä viestissä arveltiin, että vasemman puoleinen pappi olisi Risto Haulos: ”Mahdollisuuksien rajoissa on se, että vasemmanpuoleisin pappi on sittenkin Jorma Manninen, en usko sitä…”

Tilanne tunnistettiin viesteissä vanhoillislestadiolaisten Suviseuroiksi tai opistoseuroiksi. Ajankohdan tarkkaa määrittelyä pidettiin vaikeana.

Kuvan takana olevista merkinnöistä selviää, että se on otettu 3.7.1984 Hollolassa, jossa tuolloin pidettiin Suviseurat. Kuvaaja on Mika Nyman.

Nähdäksesi paremmin klikkaa kuvaa suuremmaksi.

Jos sinulla on vielä lisätietoa kuvasta, voit kertoa sen alla tai lähettää tiedon osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto

Edellinen artikkeli”Luottamus kokenut kolauksen” – Johanna Korhosen toiminta jakaa mielipiteet hiippakuntavaltuustossa
Seuraava artikkeliViimeinen arkkipiispanvaalin paneeli: Turussa keskustelivat ”erotuomari” ja ”valmentaja”

Ei näytettäviä viestejä