Mysteerikuva: Lapsia on ja aikuisia, mutta missä ja miksi?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan, jossa on lapsia ja aikuisia. Keitä mahtaa olla kuvassa ja missä tilanteessa kuva on otettu?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva ja lehden numero, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

NUMEROSSA 37 julkaisun mysteerikuvan henkilöksi tunnistettiin helluntaivaikuttaja, pitkäaikainen Ristin Voitto -lehden päätoimittaja Valtter Luoto. Thorleif Johansson tunnisti kuvasta jopa Luodon työhuoneen silloisen RV-Kustannuksen tiloissa Tikkurilassa. Monet huomauttivat, että kuvassa näkyy Iso Raamatun Tietosanakirja, jonka tuotannossa Luoto oli mukana.

Muutama lukija ehdotti ratkaisuksi myös professori Kalevi Tammista. Yhdennäköisyyttä onkin ehkä jonkin verran havaittavissa.

Toimitukseen on tullut myös viestejä numerossa 36 julkaistusta, tunnistamattomaksi jääneestä kuvasta. Kuvassa oli Kari Öhman, joka rovasti Veli-Matti Hynnisen mukaan palkattiin Loviisan seurakuntaan kesäpapiksi ja jonka tehtävänä oli ottaa vastaan vierailuryhmiä. Arto Henriksson lähetti lehtileikkeen Ilta-Sanomiin vuonna 1983 kirjoittamastaan ”turistipapin” työpäivää käsittelevästä jutusta.

Kiitos kaikille vastaajille!

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!