Mysteerikuva: Kuka selaa suurta kirjaa?

Kotimaan valokuva-arkistosta löytyy monta laatikollista kuvia, joista ei kunnolla käy ilmi keitä kuvassa on ja missä ja milloin se on otettu. Arkistonhoitaja pyytää Kotimaan lukijoiden apua kuvien tietojen selvittämisessä.

Tälle viikolle arkistonhoitaja on valinnut kuvan, joka on silmälasien mallista päätellen otettu 1980-luvulla. Kuka on kirjahyllyn edessä suurikokoista kirjaa selaava henkilö?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se sähköpostiviestillä osoitteeseen toimitus@kotimaa.fi, aiheeksi mysteerikuva, tai kommenttina Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan. Voit myös lähettää postia osoitteeseen Eteläranta 8, PL 279, 00131 Helsinki.

Edellisen mysteerikuvan ratkaisu:

Edellinen mysteerikuva jäi Kotimaan lukijoiden sekä arkistonhoitajan harmiksi osin mysteeriksi. Kuvan henkilöä ei tunnistettu. Joku arveli kuvassa olevan kanttori, kuoronjohtaja Kullervo Puumalan, mutta Puumala itse ei myöntänyt, vaikka myönsi yhdennäköisyyttä olevan.

Henkilön arveltiin olevan myös mäntyharjulaisen emerituspastori Esa Vihavaisen kaksoisolento. Vihavainen totesi, ettei hän ainakaan ole tavannut kaksoisolentoaan.

Arkistonhoitajana en antanut heti periksi. Omia lähteitäni käyttäen kaivoin tiedon siitä, että kuva on otettu 40 vuotta sitten Loviisassa. Kuvan henkilö uhkaa jäädä mysteeriksi, ellei joku vielä tunnista häntä.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!