Mysteerikuva: Kymmenen pappia alttarilla, yksi on piispa

Kuva: Lukijan kuva-albumi / Kuvapaja

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu tai keitä kuvassa on. Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa julkaisee kuvia arkistostaan. Tällä kertaa tehdään kuitenkin poikkeus. Kuva on lukijan lähettämä.

Tämän viikon kuvassa on kymmenen pappia, joista yksi seisoo alttarin edessä. Yksi papeista on myös piispa. Mikä tilanne on kyseessä? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan ihmisiä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Edellisen viikon mysteerikuvan henkilöt tunnisti Olav S. Melin, joka työskenteli aikanaan Kotimaan, ruotsinkielisen seurakuntalehden Kyrkpressenin sekä Ruotsin kirkollista elämää seuraavan Kyrkans Tidningin päätoimittajana.

Melin kirjoittaa: ”Lienee ruotsalaisen Kyrkans Tidningin toimitus yhdessä Svenska Kyrkanin tiedotusosaston kanssa. Päätoimittaja Ingvar Laxvik kuvassa keskellä. Kuva otettu joskus 1990-luvulla.”

Kuvauspaikka on todennäköisesti Kotimaan entisen toimitalon kattoterassi Lauttasaaressa.