Mysteerikuva: Ketkä ovat urkujen varjossa? – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Kuva: Kotimaan kuva-arkisto / Markku Seppänen

Kotimaan valokuva-arkistossa on monta laatikollista vanhoja kuvia, joissa ei ole kunnollista tietoa siitä, milloin ja missä tilanteessa kuva on otettu.

Mysteerikuva-sarjassa Kotimaa ja Kotimaa.fi julkaisevat kuvia arkistostaan. Kuvat kertovat pääosin oman aikansa kirkollisesta elämästä ja tapakulttuurista.

Tämän viikon kuvassa joukko miehiä on pöydän takana ikään kuin paneelikeskustelussa tai tiedotustilaisuudessa. Kuvassa näkyvät myös urut, joiden tunnistaminen auttaa paikantamisessa. Mistä tilanteesta on kyse? Missä ja milloin kuva on otettu? Tunnistatko kuvan henkilöitä?

Jos sinulla on tietoa kuvasta, kerro se viestillä osoitteeseen: kotimaa24@kotimaa.fi tai Kotimaan Facebook-sivulla, jossa kuva myös julkaistaan.

Edellisen kuvan ratkaisu

Viime viikon mysteerikuvan tunnisti Jari Nurmi: 
”Kuva on Helsingin hiippakunnan synodaalikokouksesta 8.10.1985 Temppeliaukion kirkosta, kaksipäiväisen kokouksen ensimmäiseltä päivältä, koska kaikki ovat määräyksen mukaan virkapuvussa. Kokouksen keskustelunaiheena oli perhe sekä naisen ja miehen välinen suhde. Synodaalikirjoituksen nimi oli Nainen ja mies vai äiti ja isä. Eturivissä vasemmalta oikealle Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan työntekijät, lehtori Katri Ruusuvaara, kappalainen Juhani Peltonen ja virallinen apulainen Jari Nurmi, jonka takana Helsingin seurakuntien diakoniakeskuksen diakoniapastori Seppo Seesjärvi. Kuva on julkaistu Seurakuntasanomissa 16.10.1985.”

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.